Mozzart podržao male fudbalere iz Vršana

U bijeljinskim selima rastu neka nova fudbalska imena. U tamošnjim školama sporta vrijedno treniraju dječaci i djevojčice koje bismo jednog dana mogli da gledamo na evropskim i svjetskim stadionima.

Fudbal 18.10.2021 | 17:36
Mozzart podržao male fudbalere iz Vršana

Jedan od rasadnika talenata je Škola fudbala DDMV Sport u selu Vršani koju trenutno pohađa 27 mališana. Do sada nisu imali iste dresove, a zahvaljujući donaciji kompanije Mozzart pjetlići sada izgledaju kao ozbiljan fudbalski tim. 

- Djeca i njihovi roditelji su oduševljeni ovom donacijom. Imali smo nešto malo opreme koju smo dobijali od prijatelja kluba i roditelja djece. Međutim, nikada svi dresovi nisu isto izgledali. Zato nam donacija novih kompleta mnogo znači. Lijepo izgledaju i veoma su kvalitetni, pa sada imamo kompletnu opremu za naš mali tim- kaže Nenad Đukić, trener Škole fudbala DDMV Sport Vršani. 

Inače, u nazivu škole, koja je osnovana prije šest godina,  kriju se imena bijeljinskih sela Donji Dragaljevac, Magnojević i Vršani iz kojih su mališani koji tu uče prve fudbalske poteze. Kroz omladinski pogon škole, koja radi pri Fudbalskom klubu Jovan Stević, do sada je prošlo oko 80 mladih fudbalera. 

Trenutno na treninge dolaze 24 dječaka i tri djevojčice uzrasta od šest do 14 godina. Većina su pjetlići, a imaju i nekoliko starijih kolega koji su pioniri.

Iako su još mali, već bilježe velike rezultate. Tako su ostvarili zapažene nastupe na turnirima škola fudbala u Bijeljini, Zvorniku, Maglaju, Obrenovcu, Loznici, Šapcu. Prije tri godine njihovi kadeti su bili prvaci Područnog saveza Semberije, Majevice i Birča. 

Proteklih 21 godinu FK Jovan Stević, koji igra u Prvoj opštinskoj ligi Bijeljina, u Vršanima organizuje tradicionalni turnir za seniore, a posljednjih šest godina na njemu snage odmjeravaju i mali fudbaleri.

Ovo takmičenje okuplja oko 35 ekipa koje se takmiče u pet uzrasnih kategorija. Na ovogodišnjem turniru mali domaćini su došli do finala u kojem su izgubili od Škole fudbala „Pčelinjo“ iz Loznice. 

Škola se finansira uglavnom simboličnim članarinama i uz pomoć prijatelja kluba. Zato im donacija kompanije Mozzart posebno znači.

-U svom društveno odgovornom radu svakodnevno pomažemo brojnim klubovima bez obzira na to kojim se sportom bave i u kojem su rangu takmičenja. Ipak, poseban akcenat stavljamo na donacije školama sporta u kojima stasavaju novi mladi talenti, a sve kako bi im olakšali ulazak u svijet sporta- kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović. 

(BN)

 

Komentari / 0

Ostavite komentar