Бијељина од данас богатија за још 21 предузетника

Градоначекник Бијељине Љубиша Петровић потписао је са 21 корисником уговоре о додјели подстицајних средстава за самозапошљавања предузетника у 2021. године. Укупна вриједност средстава износи 130.000 КМ.

Република Српска 18.10.2021 | 15:35
Бијељина од данас богатија за још 21 предузетника

Бијељина је од данас богатија за још 21 предузетника, од којих је сваки добио појединачна средства у износу од 6.190 КМ.

Ријеч је о широком спектру занатско-предузетничких дјелатности, а добијена средства ће незапосленим корисницима помоћи да се осамостале, набаве опрему и прошире своје дјелатности.

“Као млад човјек, одлучио сам да се бавим продајом мушке, женске и дјечије гардеробе и отварам бутик у Бијељини. За разлику од многих мојих вршњака, желим да останем у свом граду и да се овдје остварим као предузетник и личност. Овај подстицај је велика помоћ јер ћу добијени новац да искористим за набавку основне опреме и робе”, нагласио је један од предузетника који су остварили право на подстицај Бојан Лазић из Бијељине.

Жељка Бобић и Дарка Андрић из Батковића одлучиле су се за отварање козметичког салона. Обје истичу да ће се трудити да постану успјешне предузетнице и оправдају подршку Градске управе.

Помоћ у виду подстицаја самозапошљавању неће бити једина помоћ Градске управе самосталним предузетницима, каже градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

“Поред овог подстицаја самозапошљавању, ускоро нас очекује и помоћ самосталним предузетницима, а са циљем ублажавања посљедица пандемије ковида-19, у износу од 200.000 КМ. У приједлогу буџета за наредну годину планирамо да предложимо издвајање више новца за подстицај нашој привреди и отварању нових радних мјеста”, објашњава Петровић.

Градоначелник Петровић је рекао да Градска управа у Бијељини жели да створи привредни амбијент који ће подстаћи домаће и стране инвестиције и повећати запосленост.

 “Сматрамо да је улагање у образовање људи и привредни развој дугорочно најисплативија инвестиција за наш град” истакао је градоначелник Бијељине.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

То је фин гест али

18.10.2021 14:32

Ста це са тих 6.000 ако немају прије тога обезбједјено бар 60.000...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Викторија

18.10.2021 18:43

Лијепо је чути да се дају подстицаји људима за предузетништво,медјутим да ли постоје они који би нешто производили,отварали мале погоне,овдје видимо отвара се бутик за продају гардеробе или козметички салон.Сви би да буду трговци,да продају нешто што неко произведе,али ако сви буду трговци,питање је шта це продавати. Одете код козметичарке из Батковича,а потом у бутик да купите неки комад гардеробе,па излазак у неки од кафића и ресторана:) Треба подстицати креативне људе да нешто производе,било прехрамбене или техничке производе,здраву храну...то је нешто што мозе да се пласира и на страно тржиште.

ОДГОВОРИТЕ