Bijeljina od danas bogatija za još 21 preduzetnika

Gradonačeknik Bijeljine Ljubiša Petrović potpisao je sa 21 korisnikom ugovore o dodjeli podsticajnih sredstava za samozapošljavanja preduzetnika u 2021. godine. Ukupna vrijednost sredstava iznosi 130.000 KM.

Republika Srpska 18.10.2021 | 15:35
Bijeljina od danas bogatija za još 21 preduzetnika

Bijeljina je od danas bogatija za još 21 preduzetnika, od kojih je svaki dobio pojedinačna sredstva u iznosu od 6.190 KM.

Riječ je o širokom spektru zanatsko-preduzetničkih djelatnosti, a dobijena sredstva će nezaposlenim korisnicima pomoći da se osamostale, nabave opremu i prošire svoje djelatnosti.

“Кao mlad čovjek, odlučio sam da se bavim prodajom muške, ženske i dječije garderobe i otvaram butik u Bijeljini. Za razliku od mnogih mojih vršnjaka, želim da ostanem u svom gradu i da se ovdje ostvarim kao preduzetnik i ličnost. Ovaj podsticaj je velika pomoć jer ću dobijeni novac da iskoristim za nabavku osnovne opreme i robe”, naglasio je jedan od preduzetnika koji su ostvarili pravo na podsticaj Bojan Lazić iz Bijeljine.

Željka Bobić i Darka Andrić iz Batkovića odlučile su se za otvaranje kozmetičkog salona. Obje ističu da će se truditi da postanu uspješne preduzetnice i opravdaju podršku Gradske uprave.

Pomoć u vidu podsticaja samozapošljavanju neće biti jedina pomoć Gradske uprave samostalnim preduzetnicima, kaže gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

“Pored ovog podsticaja samozapošljavanju, uskoro nas očekuje i pomoć samostalnim preduzetnicima, a sa ciljem ublažavanja posljedica pandemije kovida-19, u iznosu od 200.000 KM. U prijedlogu budžeta za narednu godinu planiramo da predložimo izdvajanje više novca za podsticaj našoj privredi i otvaranju novih radnih mjesta”, objašnjava Petrović.

Gradonačelnik Petrović je rekao da Gradska uprava u Bijeljini želi da stvori privredni ambijent koji će podstaći domaće i strane investicije i povećati zaposlenost.

 “Smatramo da je ulaganje u obrazovanje ljudi i privredni razvoj dugoročno najisplativija investicija za naš grad” istakao je gradonačelnik Bijeljine.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

To je fin gest ali

18.10.2021 14:32

Sta ce sa tih 6.000 ako nemaju prije toga obezbjedjeno bar 60.000...

ODGOVORITE
Name

Viktorija

18.10.2021 18:43

Lijepo je čuti da se daju podsticaji ljudima za preduzetništvo,medjutim da li postoje oni koji bi nešto proizvodili,otvarali male pogone,ovdje vidimo otvara se butik za prodaju garderobe ili kozmetički salon.Svi bi da budu trgovci,da prodaju nešto što neko proizvede,ali ako svi budu trgovci,pitanje je šta ce prodavati. Odete kod kozmetičarke iz Batkoviča,a potom u butik da kupite neki komad garderobe,pa izlazak u neki od kafića i restorana:) Treba podsticati kreativne ljude da nešto proizvode,bilo prehrambene ili tehničke proizvode,zdravu hranu...to je nešto što moze da se plasira i na strano tržište.

ODGOVORITE