Полиција воденим топовима и сузавцем кренула на грађане

Воденим топовима и сузавцем италијанска полиција је растерала лучке раднике и активисте који су већ неколико дана блокирали тршћанску луку.

Свијет 18.10.2021 | 13:24
Полиција воденим топовима и сузавцем кренула на грађане

Радници луке у Трсту протестују против увођењу "зелене пропуснице", потврде о вакцинацији против ковида 19, која је од 15. октобра обавезна за све запослене да би могли доћи на посао.

Демонстранти, међу којима је било и активиста покрета "Но грин пас", након акције полиције сели су на земљу и викали да неће одустати и да је цела акција "срамотна".

 

Медији извештавају да су активисти групе противника пропусница у ствари учинили медвђу услугу лучким радницима, који су до сада мирно протестовали.

 

Због блокаде луке, која је једна од највећих за интерконтинентални транспорт контејнерске робе, ову луку већ неколико дана заобилазе компаније које своју робу бродовима усмеравају према другим европским одредиштима.

Лучка дирекција и политичари Трста и регије Фриули Венеција Ђулија упозоравају да ће губици због блокаде бити огромни и дургорочни, јер партнери већ мењају пристаниште за своју робу коју транспортују морем.

 

(Тањуг Фото: Профимедиа)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ноле

18.10.2021 14:40

Нека,нека,и требају губици бити огромни,не би ли се власт дозвала памети и пустила народ да дисе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.10.2021 16:08

Ова стока треба да пусти нормалне људе да дису.

Name

ПД

18.10.2021 16:14

@Ноле никад КАПИТАЛИСТИ неце пустити народ да нормално дисе и зиви

Name

Мирко

18.10.2021 21:31

Трст је наш, мислим свих нормалних људи овог свијета. Само овако нешто може зауставити тиранију, и преузимање институција од терориста.

ОДГОВОРИТЕ