Policija vodenim topovima i suzavcem krenula na građane

Vodenim topovima i suzavcem italijanska policija je rasterala lučke radnike i aktiviste koji su već nekoliko dana blokirali tršćansku luku.

Svijet 18.10.2021 | 13:24
Policija vodenim topovima i suzavcem krenula na građane

Radnici luke u Trstu protestuju protiv uvođenju "zelene propusnice", potvrde o vakcinaciji protiv kovida 19, koja je od 15. oktobra obavezna za sve zaposlene da bi mogli doći na posao.

Demonstranti, među kojima je bilo i aktivista pokreta "No grin pas", nakon akcije policije seli su na zemlju i vikali da neće odustati i da je cela akcija "sramotna".

 

Mediji izveštavaju da su aktivisti grupe protivnika propusnica u stvari učinili medvđu uslugu lučkim radnicima, koji su do sada mirno protestovali.

 

Zbog blokade luke, koja je jedna od najvećih za interkontinentalni transport kontejnerske robe, ovu luku već nekoliko dana zaobilaze kompanije koje svoju robu brodovima usmeravaju prema drugim evropskim odredištima.

Lučka direkcija i političari Trsta i regije Friuli Venecija Đulija upozoravaju da će gubici zbog blokade biti ogromni i durgoročni, jer partneri već menjaju pristanište za svoju robu koju transportuju morem.

 

(Tanjug Foto: Profimedia)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nole

18.10.2021 12:40

Neka,neka,i trebaju gubici biti ogromni,ne bi li se vlast dozvala pameti i pustila narod da dise...

ODGOVORITE
Name

Re

18.10.2021 14:08

Ova stoka treba da pusti normalne ljude da disu.

Name

PD

18.10.2021 14:14

@Nole nikad KAPITALISTI nece pustiti narod da normalno dise i zivi

Name

Mirko

18.10.2021 19:31

Trst je naš, mislim svih normalnih ljudi ovog svijeta. Samo ovako nešto može zaustaviti tiraniju, i preuzimanje institucija od terorista.

ODGOVORITE