ЦИК донио одлуку: Избори 12. децембра у Приједору

- Пријевремени избори за градоначелника Приједора биће одржани 12. децембра, одлучила је данас Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ.

Република Српска 18.10.2021 | 13:12
ЦИК донио одлуку: Избори 12. децембра у Приједору

ЦИК је данас донио одлуку о расписивању и одржавању пријевремених избора за градоначелника Приједора након што је Далибор Павловић 11. октобра поднио оставку на ову функцију.

У складу са Изборним законом БиХ, град Приједор дужан је за спровођење пријевремених избора за градоначелника обезбиједити 65.000 КМ у року од 15 дана од дана доношења одлуке о расписивању избора, односно најкасније до 2. новембра, и новац уплатити на Јединствени рачун трезора БиХ.

Пријаве за овјеру политичких странака и независних кандидата за учешће на пријевременим изборима подносе се ЦИК-у до петка, 22. октобра, до 16.00 часова.

Рок за регистрацију нових бирача који гласају путем поште истиче 7. новембра у поноћ, а изборна кампања почиње 15 дана прије дана избора, односно од 27. новембра.

Крајњи рок за пријем гласачког материјала за гласаче путем поште је 10 дана од дана одржавања избора, односно закључно са 22. децембром, са отиском печата поште земље/бар кода са датумом не каснијим од датума одржавања избора.

Остали рокови, такође, су прописани Упутством о редослиједу изборних активности за одржавање пријевремених избора за градоначелника Приједора које ће јавности бити доступно на интернет страници ЦИК-а.

У складу са Правилником о спровођењу избора политичке странке и независни кандидати који су овјерени на посљедњим редовним изборима за градоначелника Приједора нису у обавези прикупити потписе подршке, нити извршити уплату таксе за учешће на пријевременим изборима. 

Политичке странке које нису биле овјерене за учешће на посљедњим редовним изборима за градоначелника Приједора, а биле су овјерене за Скупштину града нису у обавези прикупити потписе подршке, али су обавезне извршити уплату таксе за учешће на пријевременим изборима, наводи се у саопштењу.

(БН/Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

И Приједор це бити

18.10.2021 11:44

Ослободјен од сектаских злоцинаца 12.12.2021. Богу драгом хвала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Омарска

18.10.2021 13:43

Ево нама још једног обећања за добијање општине, сад ће и Козарац постати општина , обећо Миле Бакиру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

18.10.2021 17:26

Не дајте само да вас покраду!

ОДГОВОРИТЕ