На овом месту је Тоше погинуо пре 14 година али није он само ту имао саобраћајну несрећу!

Прошло је 14 година од смрти Тошета Проеског, а многи се и данас сећају детаља његове трагедије.

Магазин 16.10.2021 | 14:25
На овом месту је Тоше погинуо пре 14 година али није он само ту имао саобраћајну несрећу!

Тоше Проески изгубио је живот на аутопуту Загреб - Липовац на улазу у Нову Градишку, а није једини коме се на истом месту десила несрећа.

autoput
фото: Принтсцреен/Еxплозив

Певачица Ханка Палдум доживела је саобраћајну незгоду на ауто-путу за Загреб где је прошла без повреда иако је аутомобил тотално уништен. Несрећу је доживела на ауто-путу А3, крај места Криж у близини Иванић-Града.

Управо на овом путу трагично је настрадао македонски певач Тоше Проески, али и хрватска глумица Долорес Ламбаша.

- Хвала Богу да ме чувао. Не могу да верујем да сам се и ја сударила на том уклетом ауто-путу, где су страдали моји колеге, Тоше Проески и глумица Долорес Ламбаша. Не знам шта је с тим путем, али то није нормално. Видела сам знак Крижа и кад боље размислим, то је био неки знак с неба - рекла је Палдум тада.

Hanka Paldum
фото: Принтсцреен

Ове две несреће догодиле су се у размаку од шест месеци. Како се раније писало, управо ту се дешавају необјашњиве саобраћајне несреће, а званична полицијска статисктика броји више од 2.000 несрећа које су се овде десиле у последњих 10 година. Сведочења преживелих услед саобраћајних несрећа баш на овој деоници пута терају језу у кости.

Подсетимо, несрећа у којој је погинуо Проески догодила се 16. окторба 2007. године, а тада је са њим била у колима његова менаџерка Љиљана Петровић.

Нажалост, ту није крај несрећама. Наиме, глумац Емир Хаџихафизбеговић 12. окторба 2014. године на овом ауто путу усмртио је жену у удесу. Он је осуђен на казну од годину дана затвора. Ова пресуда резултат је потпуног признања кривице и споразума склопљеног са тужилаштвом.

Toše Proeski
фото: Профимедиа

(Курир.рс/Вецерњи.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар