Na ovom mestu je Toše poginuo pre 14 godina ali nije on samo tu imao saobraćajnu nesreću!

Prošlo je 14 godina od smrti Tošeta Proeskog, a mnogi se i danas sećaju detalja njegove tragedije.

Magazin 16.10.2021 | 14:25
Na ovom mestu je Toše poginuo pre 14 godina ali nije on samo tu imao saobraćajnu nesreću!

Toše Proeski izgubio je život na autoputu Zagreb - Lipovac na ulazu u Novu Gradišku, a nije jedini kome se na istom mestu desila nesreća.

autoput
foto: Printscreen/Exploziv

Pevačica Hanka Paldum doživela je saobraćajnu nezgodu na auto-putu za Zagreb gde je prošla bez povreda iako je automobil totalno uništen. Nesreću je doživela na auto-putu A3, kraj mesta Križ u blizini Ivanić-Grada.

Upravo na ovom putu tragično je nastradao makedonski pevač Toše Proeski, ali i hrvatska glumica Dolores Lambaša.

- Hvala Bogu da me čuvao. Ne mogu da verujem da sam se i ja sudarila na tom ukletom auto-putu, gde su stradali moji kolege, Toše Proeski i glumica Dolores Lambaša. Ne znam šta je s tim putem, ali to nije normalno. Videla sam znak Križa i kad bolje razmislim, to je bio neki znak s neba - rekla je Paldum tada.

Hanka Paldum
foto: Printscreen

Ove dve nesreće dogodile su se u razmaku od šest meseci. Kako se ranije pisalo, upravo tu se dešavaju neobjašnjive saobraćajne nesreće, a zvanična policijska statisktika broji više od 2.000 nesreća koje su se ovde desile u poslednjih 10 godina. Svedočenja preživelih usled saobraćajnih nesreća baš na ovoj deonici puta teraju jezu u kosti.

Podsetimo, nesreća u kojoj je poginuo Proeski dogodila se 16. oktorba 2007. godine, a tada je sa njim bila u kolima njegova menadžerka Ljiljana Petrović.

Nažalost, tu nije kraj nesrećama. Naime, glumac Emir Hadžihafizbegović 12. oktorba 2014. godine na ovom auto putu usmrtio je ženu u udesu. On je osuđen na kaznu od godinu dana zatvora. Ova presuda rezultat je potpunog priznanja krivice i sporazuma sklopljenog sa tužilaštvom.

Toše Proeski
foto: Profimedia

(Kurir.rs/Vecernji.hr)

Komentari / 0

Ostavite komentar