Дијана Хркаловић спроведена у Централни затвор

Бивша државна секретарка у МУП-у Дијана Хркаловић синоћ је, након што јој је одређен притвор одлуком суда, спроведена у Окружни затвор у Београду, гдје ће у складу с епидемиолошким процедурама, које су на снази од марта 2020. године, наредних 14 дана бити у изолацији у посебној ћелији.

Србија 16.10.2021 | 11:35
Дијана Хркаловић спроведена у Централни затвор

Због ситуације с епидемијом вируса корона, као и сви други притвореници или осуђена лица која се упућују на извршење казне, Хракаловић мора да буде у изолацији 14 дана и у том периоду неће моћи да прима посјете, потврђено је Тањугу.

Специјални суд одредио је касно синоћ притвор до највише 30 дана, да не би утицала на свједоке.

Хркаловићева се сумњичи за кривично дјело трговина утицајем.

Притвор јој је одредио судија за претходни поступак, на приједлог тужилаштва за организовани криминал, а на ово рјешење она и њени браниоци имају право да уложе жалбу кривичном ванпретресном вијећу суда, потврђено је Тањугу.

Хркаловићка је јуче ухапшена након заједничког рада Тужилаштва и Сектора унутрашње контроле МУП-а, а против ње је поднесена кривична пријава због сумње да је извршила кривично дјело трговина утицајем.

Кривична пријава је поднесена и против Дејана Миленковића, некадашњег начелника због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја.

Миленковић је претходно саслушан у МУП-у, а Хркаловић у Сектору унутрашње контроле, а потом и у Тужилаштву за организовани криминал, послије чега је Тужилаштво поднијело приједлог за одређивање притвора.

Тужилаштво није саопштило због чега је покренуло поступак против Хркаловић, али медији пишу да је то због убиства Властимира Милошевића, познатије као "убиство на шинама", за које је био оптужен а послије и ослобођен од оптужби Вељко Беливук, који је сада оптужен за најбруталнија кривична дјела као вођа криминалне групе.

(Тањуг  Фото:МУП Србије)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Јаффа

16.10.2021 10:04

Не дирају у праве теме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да али

16.10.2021 11:29

Почет це писати мемоаре о тешком дјетињству..

Name

Игра пријестола

16.10.2021 10:35

Ову жену већ двије године возају, оптужују за ово за оно али до сада шетала по свијету и по БГ. Е сад надјосте јој нешто да је већ једном стрпају у затвор гдје је требала бити одавно. Она је помагала власти пред изборе, постројавала полицију и дијелила отказе тј. била бог и батина у МУП БГ и Србије. И тек сада пала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајме

16.10.2021 11:27

А стета добра је бас некако...благо чуварима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо

16.10.2021 12:36

Све бих ја њој опростио.. Има оно нешто

Name

Доми

16.10.2021 12:51

Кад це те ухапсити кокезу и слину министра војног!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКТИВИСТА

16.10.2021 15:01

Имате ли ви из МУПа Српске у плану ишта радити, по питању организовани криминал и шверц наркотика. Немате, нема ко наредити, а ови други сами не смију.

ОДГОВОРИТЕ