Dijana Hrkalović sprovedena u Centralni zatvor

Bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović sinoć je, nakon što joj je određen pritvor odlukom suda, sprovedena u Okružni zatvor u Beogradu, gdje će u skladu s epidemiološkim procedurama, koje su na snazi od marta 2020. godine, narednih 14 dana biti u izolaciji u posebnoj ćeliji.

Srbija 16.10.2021 | 11:35
Dijana Hrkalović sprovedena u Centralni zatvor

Zbog situacije s epidemijom virusa korona, kao i svi drugi pritvorenici ili osuđena lica koja se upućuju na izvršenje kazne, Hrakalović mora da bude u izolaciji 14 dana i u tom periodu neće moći da prima posjete, potvrđeno je Tanjugu.

Specijalni sud odredio je kasno sinoć pritvor do najviše 30 dana, da ne bi uticala na svjedoke.

Hrkalovićeva se sumnjiči za krivično djelo trgovina uticajem.

Pritvor joj je odredio sudija za prethodni postupak, na prijedlog tužilaštva za organizovani kriminal, a na ovo rješenje ona i njeni branioci imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom vijeću suda, potvrđeno je Tanjugu.

Hrkalovićka je juče uhapšena nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, a protiv nje je podnesena krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo trgovina uticajem.

Krivična prijava je podnesena i protiv Dejana Milenkovića, nekadašnjeg načelnika zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

Milenković je prethodno saslušan u MUP-u, a Hrkalović u Sektoru unutrašnje kontrole, a potom i u Tužilaštvu za organizovani kriminal, poslije čega je Tužilaštvo podnijelo prijedlog za određivanje pritvora.

Tužilaštvo nije saopštilo zbog čega je pokrenulo postupak protiv Hrkalović, ali mediji pišu da je to zbog ubistva Vlastimira Miloševića, poznatije kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen a poslije i oslobođen od optužbi Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična djela kao vođa kriminalne grupe.

(Tanjug  Foto:MUP Srbije)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Jaffa

16.10.2021 12:04

Ne diraju u prave teme.

ODGOVORITE
Name

Da ali

16.10.2021 13:29

Počet ce pisati memoare o teškom djetinjstvu..

Name

Igra prijestola

16.10.2021 12:35

Ovu ženu već dvije godine vozaju, optužuju za ovo za ono ali do sada šetala po svijetu i po BG. E sad nadjoste joj nešto da je već jednom strpaju u zatvor gdje je trebala biti odavno. Ona je pomagala vlasti pred izbore, postrojavala policiju i dijelila otkaze tj. bila bog i batina u MUP BG i Srbije. I tek sada pala.

ODGOVORITE
Name

Ajme

16.10.2021 13:27

A steta dobra je bas nekako...blago čuvarima

ODGOVORITE
Name

Edo

16.10.2021 14:36

Sve bih ja njoj oprostio.. Ima ono nešto

Name

Domi

16.10.2021 14:51

Kad ce te uhapsiti kokezu i slinu ministra vojnog!

ODGOVORITE
Name

AKTIVISTA

16.10.2021 17:01

Imate li vi iz MUPa Srpske u planu išta raditi, po pitanju organizovani kriminal i šverc narkotika. Nemate, nema ko narediti, a ovi drugi sami ne smiju.

ODGOVORITE