Суд потврдио оптужницу против Беливука и осталих

Виши суд у Београду потврдио је оптужницу Тужилаштва за организовани криминал против Вељка Беливука и још 30 особа за различита кривична дјела, међу којима су тешка убиства, отмице, диловање дроге и недозвољено ношење и промет оружја.

Србија 15.10.2021 | 13:31
Суд потврдио оптужницу против Беливука и осталих

Оптужницу је потврдило Кривично ванпретресно вијеће Вишег суда у Београду Посебно одјељење за организовани криминал.

Оцијењено је да су прикупљени докази за довољан основ о постојању сумње да су предузели радње који се оптужницом стављају на терет, саопштено је из Вишег суда.

У саопштењу се наводи да је рјешење о потврђивању оптужнице донесено 27. септембра.

Против рјешења окривљени и њихови браниоци могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду, у року од три дана од дана пријема рјешења, пренијели су београдски медији.

Против Вељка Беливука и Марка Миљковића и још 29 припадника њихове криминалне екипе крајем јула Тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу на 322 стране, која је са доказима и осталим оптужбама упућена у суд на потврђивање.

Они су оптужени за пет убиства, нелегално држање и растурање наркотика и оружја, отмицу и силовање.

Ријеч је о бруталним убиствима извршеним у викендици у Ритопеку гдје су мучени и ликвидирани Александар Глигоријевић Пуки, Горан Величковић Гокси, Милан Љепоја, Лазар Вукичевић и Здравко Радојевић.

Њихова тијела наводно су раскомадана и самљевена у машини за месо.

Беливук и Миљковић ухапшени су 4. фебруара под сумњом да су организовали криминалну групу која је извршила низ најтежих кривичних дјела, скривајући се иза “Партизанове” навијачке групе “Принципи”.

(Срна  Фото: АП/Дарко Вујиновић)

Коментари / 0

Оставите коментар