Sud potvrdio optužnicu protiv Belivuka i ostalih

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal protiv Veljka Belivuka i još 30 osoba za različita krivična djela, među kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

Srbija 15.10.2021 | 13:31
Sud potvrdio optužnicu protiv Belivuka i ostalih

Optužnicu je potvrdilo Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu Posebno odjeljenje za organizovani kriminal.

Ocijenjeno je da su prikupljeni dokazi za dovoljan osnov o postojanju sumnje da su preduzeli radnje koji se optužnicom stavljaju na teret, saopšteno je iz Višeg suda.

U saopštenju se navodi da je rješenje o potvrđivanju optužnice doneseno 27. septembra.

Protiv rješenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rješenja, prenijeli su beogradski mediji.

Protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i još 29 pripadnika njihove kriminalne ekipe krajem jula Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu na 322 strane, koja je sa dokazima i ostalim optužbama upućena u sud na potvrđivanje.

Oni su optuženi za pet ubistva, nelegalno držanje i rasturanje narkotika i oružja, otmicu i silovanje.

Riječ je o brutalnim ubistvima izvršenim u vikendici u Ritopeku gdje su mučeni i likvidirani Aleksandar Gligorijević Puki, Goran Veličković Goksi, Milan LJepoja, Lazar Vukičević i Zdravko Radojević.

NJihova tijela navodno su raskomadana i samljevena u mašini za meso.

Belivuk i Miljković uhapšeni su 4. februara pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih djela, skrivajući se iza “Partizanove” navijačke grupe “Principi”.

(Srna  Foto: AP/Darko Vujinović)

Komentari / 0

Ostavite komentar