Власт није усвојила захтјеве, могући нови протести

Власт Српске још увијек није одговорила на захтјеве опозиције изнијете на протестима у Бањалуци 2. октобра. Вјероватно слиједи нови протест, јасан је Нешић.

Република Српска 14.10.2021 | 22:47
Власт није усвојила захтјеве, могући нови протести

„ДНС више неће учествовати у засједањима посебних сједница Народне скупштине Републике Српске док се не испоштују сви раније донијети закључци НС РС“, поручио је предсједник ДНС-а Ненад Нешић у емисији "Пулс" БН телевизије.

Милорад Додик урушава дигнитет Републике Српске и њених институција, категоричан је предсједник ДНС-а Ненад Нешић.

„ДНС више на посебним сједницама не учествује док не почну да поштују институцију НС РС и закључке које смо раније донијели. Кад испоштују досадашње закључке, ми ћемо учествовати у доношењу нових закључака. Позивам Додика да организује посебну сједницу на којој ће се расправљати о тешком положају бораца Републике Српске.“

Да је урушено достојаство Српске, њених институција и представника, каже Нешић,  свједочи и састанак са амбасадорима ЕУ у БиХ на којем се од 28 позваних појавило свега 11 амбасадора.

„Нико не жели да присуствује циркусу у коме поред Додика који води главну ријеч он је повео своје сателите који се не питају ништа. Види се у саопштењу британске амбасаде да сви желе да разговарају са Додиком, али да не желе да разговарају са учесницима данашњег састанка. Зашто? Зато што они нити смију нити могу да доносе одлуке, нити имају упориште у народу да изразе своје ставове и мишљење“, рекао је Нешић.

Нешић наводи да му је некада у оваквим ситуацијама Додика и жао.

„Његови политички функционер ћуте јер су свјесни да је ово посљедња година њихове владавине. Док прима све ударце на себе, али он је битао између интереса Републике Српске и тих људи које је довео на власт и он је у већини случајева изабрао њихове интересе.“

Власт Српске још увијек није одговорила на захтјеве опозиције изнијете на протестима у Бањалуци 2. октобра. Вјероватно слиједи нови протест, јасан је Нешић.

„Тај нови протест уколико до њега дође, по мом мишљењу требало би да траје док се захтјеви не испуне. То значи да се не разилазимо док се БН ТВ не прикључи на МУX А“, рекао је предсједник ДНС-а.

Опстанак БиХ и Српске условљен је појавом нових политика и нових снага.

„Снаге које договор и разговор стављају испред сукоба, тензија, хаоса, можда фингираног и снаге које хоће да у први план ставе програм економског развоја.“

На наредне изборе Нешић жели уз заједничку опозициону листу.

„Морамо у октобру 2022. наш народ довести на референдум. За или против. Црно или бијело. само ћемо на тај начин освојити довољан број посланика у НС РС како би се формирала Влада Српске“, јасан је предсједник ДНС-а Ненад Нешић.

Он додаје да и за појединачне функције предсједника, члана Предсједништва и премијера Српске избор опозиције мора бити јединствен. Те три особе, истиче он, биће најодговорнији и носиоци промјена у Српској. Први тест за опозицију су предстојећи избори у Приједору, а Нешић тврди да ће наступити јединствено, те да ће кандидат за градоначелника бити из ДНС-а.

(БН)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

ПРИЈЕДОР

14.10.2021 20:59

Браво,господине Несицу! До побједе на изборима у Приједору и на изборима 2022!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Профа

14.10.2021 21:08

Шта чекате више ? Поведите народ !!! Ја да имам своју странку или би био у затвору или подигао народ на устанак !!! Далеко је 2022, уништи нас секта

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Профа

15.10.2021 06:22

Свака цаст за коментар,какав протест ,народ треба да додје пред зграду владе и не дати багри да удје унутра,то је народним новцем прављено ,доста је висе .Водја им је пукао ко диња,сад хоце да му младост која је побјегла одавде управо због њега и његових сателита,врати огрооооман , новац којим је дрзава сколовала све оне који нису могли добити посао ако нису били дио система тј.секте .Ово неце ици без усране бејсбол палице ,казем вам.

Name

Ја

15.10.2021 07:06

На ста сте ви спали??!! Цензус упитан за днс и са куповином гласаца

Name

Протести

14.10.2021 21:42

И било која друга активност у том правцу је у овом моменту је невјероватно лоша за опозицину када су се надвиле црне сјене над Срским народом. Ѕрпски народ је поносан народ. Ја би се добро размислио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

15.10.2021 04:33

А ста то ти да размислис?Цовеце одосмо у амбис нема повратка.Ово ми лици на оне из Хр кад су пркосили Нато авионицс И где су сад дрзе парастосе по Србији са лоповима.

Name

Саса

15.10.2021 05:22

Док ти размисљас ми пропадосмо .

Name

Горан

15.10.2021 05:54

Та црна сјена над српским народом обитава у Бакинцима.

Name

Обавеза

15.10.2021 06:18

Хаааа...на ста поносан, Оно сто цијели свијет види, само мо не видимо. Разговори преговори су мудрост, а не бусање И ратовање.А о лоповлуку да ме прицам

Name

Ре Горан

15.10.2021 06:53

Браво Горане, тако је,сво црнило креће од Бакиноваца, и треба народ да се дигне да све блокира ,ово прелази сваку мјеру

Name

Ре

15.10.2021 06:59

Видим да подрзавас тровање народа, док ти сеф хоце поврат надлезности и рат да.би затаскао криминал. Доста вас је идиота који то подрзавате!

Name

незнам

15.10.2021 04:58

А ви као да непознате Додика и његову хорду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ауу

15.10.2021 06:59

Није ми јасно како му уопште може пасти на памет да себе види на мјесту предјседника републике, члана предсједништва или премијера. Што би мој наставник математике рекао табула раса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко

15.10.2021 07:05

Нешићу,потврди да си у опозицији,у Гацку свог одборника стави на страну опозиције па уз СПС и опозицију срушите надуваног Милинковића!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има лијека

15.10.2021 07:28

Његова 'прича' је идентична 'причи' Додик Милорадовој. А налазе се на супротним странама барикаде. Докле тако..??!! Па до прве кривине, до израза добре воље газда Милорада. Столица директора РС путева, макар у веде статусу, све би то промптно ријешила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Силни

15.10.2021 09:11

Само да ногама силни отвара врата. Штокове да избија, толико је силан, да не зна шта ће више. Има клетва, ''дао Бог, постао силан''. Е, неће дуго...смијеши му се ћуза.

Name

Ко

15.10.2021 08:26

Да поведе народ. Каква опозиција, све су то нуле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

15.10.2021 08:42

Тразити хитне изванредне изборе,ако треба мјењати их сваке године док не показу да раде за нас који их плацамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Мицановиц

16.10.2021 02:39

Како да нико у РС није контролисао колико је асфалта произведено а колико је километара путева направљено несто нестима поздрав за госта

ОДГОВОРИТЕ