Vlast nije usvojila zahtjeve, mogući novi protesti

Vlast Srpske još uvijek nije odgovorila na zahtjeve opozicije iznijete na protestima u Banjaluci 2. oktobra. Vjerovatno slijedi novi protest, jasan je Nešić.

Republika Srpska 14.10.2021 | 22:47
Vlast nije usvojila zahtjeve, mogući novi protesti

„DNS više neće učestvovati u zasjedanjima posebnih sjednica Narodne skupštine Republike Srpske dok se ne ispoštuju svi ranije donijeti zaključci NS RS“, poručio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić u emisiji "Puls" BN televizije.

Milorad Dodik urušava dignitet Republike Srpske i njenih institucija, kategoričan je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

„DNS više na posebnim sjednicama ne učestvuje dok ne počnu da poštuju instituciju NS RS i zaključke koje smo ranije donijeli. Kad ispoštuju dosadašnje zaključke, mi ćemo učestvovati u donošenju novih zaključaka. Pozivam Dodika da organizuje posebnu sjednicu na kojoj će se raspravljati o teškom položaju boraca Republike Srpske.“

Da je urušeno dostojastvo Srpske, njenih institucija i predstavnika, kaže Nešić,  svjedoči i sastanak sa ambasadorima EU u BiH na kojem se od 28 pozvanih pojavilo svega 11 ambasadora.

„Niko ne želi da prisustvuje cirkusu u kome pored Dodika koji vodi glavnu riječ on je poveo svoje satelite koji se ne pitaju ništa. Vidi se u saopštenju britanske ambasade da svi žele da razgovaraju sa Dodikom, ali da ne žele da razgovaraju sa učesnicima današnjeg sastanka. Zašto? Zato što oni niti smiju niti mogu da donose odluke, niti imaju uporište u narodu da izraze svoje stavove i mišljenje“, rekao je Nešić.

Nešić navodi da mu je nekada u ovakvim situacijama Dodika i žao.

„Njegovi politički funkcioner ćute jer su svjesni da je ovo posljednja godina njihove vladavine. Dok prima sve udarce na sebe, ali on je bitao između interesa Republike Srpske i tih ljudi koje je doveo na vlast i on je u većini slučajeva izabrao njihove interese.“

Vlast Srpske još uvijek nije odgovorila na zahtjeve opozicije iznijete na protestima u Banjaluci 2. oktobra. Vjerovatno slijedi novi protest, jasan je Nešić.

„Taj novi protest ukoliko do njega dođe, po mom mišljenju trebalo bi da traje dok se zahtjevi ne ispune. To znači da se ne razilazimo dok se BN TV ne priključi na MUX A“, rekao je predsjednik DNS-a.

Opstanak BiH i Srpske uslovljen je pojavom novih politika i novih snaga.

„Snage koje dogovor i razgovor stavljaju ispred sukoba, tenzija, haosa, možda fingiranog i snage koje hoće da u prvi plan stave program ekonomskog razvoja.“

Na naredne izbore Nešić želi uz zajedničku opozicionu listu.

„Moramo u oktobru 2022. naš narod dovesti na referendum. Za ili protiv. Crno ili bijelo. samo ćemo na taj način osvojiti dovoljan broj poslanika u NS RS kako bi se formirala Vlada Srpske“, jasan je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

On dodaje da i za pojedinačne funkcije predsjednika, člana Predsjedništva i premijera Srpske izbor opozicije mora biti jedinstven. Te tri osobe, ističe on, biće najodgovorniji i nosioci promjena u Srpskoj. Prvi test za opoziciju su predstojeći izbori u Prijedoru, a Nešić tvrdi da će nastupiti jedinstveno, te da će kandidat za gradonačelnika biti iz DNS-a.

(BN)

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

PRIJEDOR

14.10.2021 20:59

Bravo,gospodine Nesicu! Do pobjede na izborima u Prijedoru i na izborima 2022!

ODGOVORITE
Name

Profa

14.10.2021 21:08

Šta čekate više ? Povedite narod !!! Ja da imam svoju stranku ili bi bio u zatvoru ili podigao narod na ustanak !!! Daleko je 2022, uništi nas sekta

ODGOVORITE
Name

Re Profa

15.10.2021 06:22

Svaka cast za komentar,kakav protest ,narod treba da dodje pred zgradu vlade i ne dati bagri da udje unutra,to je narodnim novcem pravljeno ,dosta je vise .Vodja im je pukao ko dinja,sad hoce da mu mladost koja je pobjegla odavde upravo zbog njega i njegovih satelita,vrati ogrooooman , novac kojim je drzava skolovala sve one koji nisu mogli dobiti posao ako nisu bili dio sistema tj.sekte .Ovo nece ici bez usrane bejsbol palice ,kazem vam.

Name

Ja

15.10.2021 07:06

Na sta ste vi spali??!! Cenzus upitan za dns i sa kupovinom glasaca

Name

Протести

14.10.2021 21:42

И било која друга активност у том правцу је у овом моменту је невјероватно лоша за опозицину када су се надвиле црне сјене над Срским народом. Ѕрпски народ је поносан народ. Ја би се добро размислио.

ODGOVORITE
Name

Dzoo

15.10.2021 04:33

A sta to ti da razmislis?Covece odosmo u ambis nema povratka.Ovo mi lici na one iz Hr kad su prkosili Nato avionics I gde su sad drze parastose po Srbiji sa lopovima.

Name

Sasa

15.10.2021 05:22

Dok ti razmisljas mi propadosmo .

Name

Goran

15.10.2021 05:54

Ta crna sjena nad srpskim narodom obitava u Bakincima.

Name

Obaveza

15.10.2021 06:18

Haaaa...na sta ponosan, Ono sto cijeli svijet vidi, samo mo ne vidimo. Razgovori pregovori su mudrost, a ne busanje I ratovanje.A o lopovluku da me pricam

Name

Re Goran

15.10.2021 06:53

Bravo Gorane, tako je,svo crnilo kreće od Bakinovaca, i treba narod da se digne da sve blokira ,ovo prelazi svaku mjeru

Name

Re

15.10.2021 06:59

Vidim da podrzavas trovanje naroda, dok ti sef hoce povrat nadleznosti i rat da.bi zataskao kriminal. Dosta vas je idiota koji to podrzavate!

Name

neznam

15.10.2021 04:58

A vi kao da nepoznate Dodika i njegovu hordu.

ODGOVORITE
Name

Auu

15.10.2021 06:59

Nije mi jasno kako mu uopšte može pasti na pamet da sebe vidi na mjestu predjsednika republike, člana predsjedništva ili premijera. Što bi moj nastavnik matematike rekao tabula rasa.

ODGOVORITE
Name

Гацко

15.10.2021 07:05

Нешићу,потврди да си у опозицији,у Гацку свог одборника стави на страну опозиције па уз СПС и опозицију срушите надуваног Милинковића!!!

ODGOVORITE
Name

Ima lijeka

15.10.2021 07:28

Njegova 'priča' je identična 'priči' Dodik Miloradovoj. A nalaze se na suprotnim stranama barikade. Dokle tako..??!! Pa do prve krivine, do izraza dobre volje gazda Milorada. Stolica direktora RS puteva, makar u vede statusu, sve bi to promptno riješila.

ODGOVORITE
Name

Silni

15.10.2021 09:11

Samo da nogama silni otvara vrata. Štokove da izbija, toliko je silan, da ne zna šta će više. Ima kletva, ''dao Bog, postao silan''. E, neće dugo...smiješi mu se ćuza.

Name

Ko

15.10.2021 08:26

Da povede narod. Kakva opozicija, sve su to nule

ODGOVORITE
Name

Istina

15.10.2021 08:42

Traziti hitne izvanredne izbore,ako treba mjenjati ih svake godine dok ne pokazu da rade za nas koji ih placamo.

ODGOVORITE
Name

Dragan Micanovic

16.10.2021 02:39

Kako da niko u RS nije kontrolisao koliko je asfalta proizvedeno a koliko je kilometara puteva napravljeno nesto nestima pozdrav za gosta

ODGOVORITE