Шаровић: Када је СНСД преносио надлежности ја сам био кажњен јер на то нисам хтио пристати

„Када је СНСД преносио надлежности ја сам био кажњен и у затвору јер на то нисам пристао. Ешдаун (Педи) ме одвео и дословно рекао - Хајде да потпишете да министарство одбране и војска прелазе на ниво БиХ и бићеш ослобођен свих санкција. Нисам пристао. Али неки други су то учинили“, изјавио је данас Мирко Шаровић, предсједник СДС-а.

Република Српска 12.10.2021 | 20:02
Шаровић: Када је СНСД преносио надлежности ја сам био кажњен јер на то нисам хтио пристати

Он је рекао да институције о чијем разједињавању СНСД сада говори објединила управо та странка и да су СНСД-ови посланици гласали за то. 

„Искрено бих волио и прижељкујем да се врати изворни Дејтон. Ако питате грађане Републике Српске већина њих ће вам рећи да је за самосталност Републике Српске. Али како? На који начин? Има ли уопште могућности да се тако нешто деси на миран начин. Бојим се да не и да са оваквим потезима једне особе, без икаквих консултација  и реалних шанси доводимо Републику Српску у велику опасност“, истакао је  Шаровић.

Он каже да је Додик у некој својој игри спреман да под пријетњом санкцијама и Републику Српску изложи санкцијама.

„Без обзира на њихове приче о наводним пријатељима у свијету који би подржали независност Републике Српске до сада нисмо чули ниједну званичну изјаву нити од било кога из свијета, а ни из Србије да су за мијењање Устава БиХ, позиције Републике Српске, нити Босне и Херцеговине“, наводи Шаровић. 

Он каже да је по свему судећи у питању политичка игра којом Додик покушава спасити своју позицију.

„Прије да Додик овим жели узбуркати страсти пред очекивани пад јер смо свједоци да сада више него икада и из дана у дан избацује нове иницијативе, а било их је сличних безброј од 2010. до данас – и никада ништа није урађено“, казао је Шаровић, коментаришући Додикову најаву да ће бити повучене сагласнсти на Оружане снаге БиХ, те бити проглашени ништавни закони о Суду и Тужилаштву БиХ, УИО, те СИПИ и ОБА-и ...

(БН) 

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Батар Љ.

12.10.2021 18:11

Подрска за прецедника Саровица и велика подрска за СДС. Зивијели. Зивео СДС!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

12.10.2021 21:06

Ко са рудоњом тикве сади,од главу му се разбијају.

Name

Зоки

12.10.2021 21:28

Ја молим Бога да Саровиц Не поцне да глуми великог с! Не играј Додикову карту Мирко!

Name

Б.Лука

12.10.2021 18:12

Зашто уопште причате о болеснику и његовим одлукама, прекинути све облике сарадње док не повуче ту срамну одлуку.Он хоће да уништи Р.С. Њега треба затворити и лијечити,јер ће се извлачити на неурачунљивост пошто је овим одлукама већ почео припремати терен.Ни једна нормална особа не би донијела такве одлуке.Каже не позива на сукоб,а ако Сипа, се не повуче он ће је избацити.Зар то није пријетња силом?Шта више овај издајник хоће од насег,не његовог народа,па све уништено ,продано,расељено? Шта да нас затвори у Тор као овце? Доста је више ,крајње је врјеме да оде и он и његови истомишљеници, и сви који нису за нормалан живот

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

12.10.2021 19:52

Ако му прођеова глупост,само ће народ у РС-у остати изолован са Додиком и његовим батинашима.

Name

Кајла

12.10.2021 18:29

А Поплашен је смијењен због Додика 1999.године како знам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

12.10.2021 18:39

Кода гледам како це вас Додо навуци опет да га спасите И одбацице вас као 13 прасе.Сад она будала оце да спсаје себе па по цент новог рата.Не заборави те неко цека ту сансу само нека један метак опалс ми смо готови И Онда цемо зивети Цосицев Сан.Сви Срби у једну дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

12.10.2021 18:40

Подсјети стоку имењаче, СВИ СУ ЗАБОРАВИЛИ ИЛИ СУ ОБОЉЕЛИ ОД ПОКРАДЕНИХ ПАРА! СНСД СЕ УТРКИВАО У ПРЕНОСУ И САД НЕК СНОСЕ ПОСЛИЈЕДИЦЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јована Топаловић

12.10.2021 18:42

Сад Додик би као опет да узима надлезности које је пренео, јер је вец запоцео предизборну кампању?? Кад будале наседну, видеце да није ниста вратио? Морас бити заиста будала, али права будала - да би Додику веровао иста , након свега сто је слагао за 20 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тони

12.10.2021 18:47

Не схватљиво је да поред свега до сада, јос много људи вјерује Додику, а све је јасно ко' дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

12.10.2021 19:38

Логично да му вјерују, поготово они који су се уз њега обогатили, без по муке, све са својих десет прстију. Они ће да бране и њега и себе, по цијену живота, није мала ствар, немати па имати, е сад они више не могу да немају.

Name

КРАЈ БАЛАДЕ.

12.10.2021 19:03

Мој народе, зар не видите да се он сам копрца. Треба нам свима бити јасно да му окрећу леђа и његови полтрони.( ШПИРИЋ, Радмановић,Продановић, Мајкић и други) . Гдје су, видите ли ви? Нема их. Нема тапшања јер су свјесни и они да је готов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зорица

12.10.2021 19:20

Ми нецемо рат ..ниста нам не фали ни сад ,да нас нису довели до пропасти неби ни прицао глупости данас !!Ми само хоцемо ХАПСЕЊА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

12.10.2021 19:22

Па.у Додикове лази невјерује нико и порука за ОПОЗИЦИЈУ сто даље од ПРЕВАРАНТА И ЛОПОВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјеран

12.10.2021 19:42

И сад ви мени реците, ако прижељкујете и очекујете исте ствари које очекује и Додик, по чему се ви као опозиција разликујете од СНСД-а? Зашто онда упорно говорите да поштујете територијални интегритет Босне и Херцеговине ако паралелно томе радите на осамостаљивању? Ја као Бошњак не желим да БиХ буде унитарна у смислу да само један народ све контролише, али исто тако не видим у вама из РС опозиције неког поштеног и фер саиграча, јер наводите воду на млин странкама које јесу за унитаризам. Безвезе само тупите зубе и оштрите народ. Ако хоћете да очувате свој ентитет, престаните позивати и прижељкивати отцјепљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

12.10.2021 21:13

А ти сто се представљас ВЈЕРАН престаните негирати Републику Српски и њен Српски НАРОД БиХ је моја дрзава колико и твоја и немам резервну дрзаву а вјерујем ни ти.Ову дрзаву треба да воде цасни и постени људи гдје их има на свим странама и ј...с дрзаву гдје Босне нема.

Name

Соколац

12.10.2021 19:58

Подршка за предсједника Саровица и СДС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ронгло

12.10.2021 20:37

Поциње да повлаци црвену линију Милорад. Али не измедју РС и ФБиХ вец измедју нас нормалних и њих који нису нормални инкоји га слијепо прате у његовом профитерском походу. Ово сад је цист покусај политицког профитерства који мозе имати озбиљне посљедице за градјане РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуца

12.10.2021 20:40

Изгледа да се распада куца карата, стета сто је искористио народ свој и свима цаст и углед нарусио са којима је досао у додир овај се извлаци ја му неби вјеровао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рекао сам ја

12.10.2021 20:47

Саровиц је гори националиста од Додика...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све је тачно

12.10.2021 21:01

Господине Шаровићу, то сваки дан требате износити у јавност, с обзиром да наш народ брзо заборавља. Живјели!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

13.10.2021 03:37

Све што је Додик радио у свом политичком животу,успио је и профитирао. Што би се рекло успјешан човјек,а шта је са народом,шта је са Републиком Српском? Баш га брига,није био ту кад је имао тридесет година и гологузан а да буде са шездесет и као милијардер. Сумњам,видјећемо???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално гледано

13.10.2021 05:47

Додик је добио зелено свјетло да покрене посљедњу етапу у процесу укидања ентитета РС. Народ је залуђен и мисли како их Додик води у некакву независност, а чињенице су сљдеће:1) Ентитет РС је економски потпуно уништен и нема економску могућност да се носи ни са садашњим стањем, а камоли некаквим санкцијама. 2) Ентитет РС је показао да није у стању да свим грађанима гарантује једнака Уставом РС-а гарантована права, примјер право на језик, нацију, вјеру, те показао да системски крши права грађана који су у очима доминантног становништва мањина. 3) Одлуке Уставног суда БиХ су потврдиле да БиХ није никаква заједница и да је нису направили ентитети него обрнуто. 4) Ентитет РС негира међународне акте и пресуде, самим тим негира и своје право на постојање по међународном акту мировног споразума. 5) Ентитет РС на међународном плану се сврстао на страну Русије, иако нема повезне копнене тачке са Русијом, те на тај начин себе чини додатно изолираним и реално гледано представља проблем западу јер подрива њихове интересе у региону. Проблем се рјешава укидањем. 6) Ентитет РС јавно негира правоснажне пресуде за геноцид те глорификује исти промоцијом ратних злочинаца који су пресуђени пред највишим судом на свијету. 7) По пресудама међунардоног суда који је направио директну повезницу између РС и геноцида преко ВРС и полиције РС, те комплетног политичког руководства једино што цивилизовани свијет може урадити да то питање санкционише је да укине оно што је настало као продукт тих активности. И још кад виде како власт колективну одговорност пребацује на народ који иде и потписује петицију против Закона који забрањује негирање ратних злочина и пресуђеног геноцида онда је најјефтинија опција дугорочно да се укине оно што је настало као продукт оружаног сукоба. Живи били па видјели, али у наредних годину дана ће ентитети бити укинути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

13.10.2021 10:16

Знао сам ја лично да сте ви кажњењи и да вас је Додик уз помоћ Ешдауна затворио.. И Младена Иванића.. Сто ке најгоре Додик је и преко Бакира прогонио Србе који су му ометали владавину наметања.. Милорада Додик је уз сву помоћ и подршку Педи Ешдауна владао Реп Српском као диктатор. Милорад Додик је тразио од Ешдауна да се одузми лична документа опозицији. Па се хвалио како је добио изборе 100%.Странка СДА је ангазовала Бошњаке у Реп Српској да сви гласају за Милорада Додика.. Тако је почео Милорад имао моћ да пљачка и продаке Реп Српску... Милорад је дошао на власт на тенковима странаца. Његова полиција, обична мафија је заузимала полицијске станице по цијелој Реп Српској. То је био нмали рат измеду пожиције жафије Додикове и српске полиције. Тенкови странаца су се смјестали крај поливијских станица ако Додиковој мафијаској полицији затреба подршка.. И тако је Ддодик завладао Реп Српском. На избприма је крао гласове а опозицији отео документа.. Српски нарпд има задњу прилику фа се ослободи Милорада Додика којем је остало још само један мандат да заврси са Реп Српском..Милорад Додик је велики мафијаш и лопов, убица.. Тешко ће га бити скинут са власти. Ни Београд се не усудјује јер не смије да дира америчког човјека, Додика.Није Додик бранио Реп Српску и лајао против Америке на самиту несврстаних него је говорио у интересу Америке.. Реп Српску је наметао као реметилачки фактор који би био главни кривац ако Додик произведе сукобе а Додик би се склонио из БиХ са покраденим милионима. Додик је издајник. Њега народ српски треба силом скинути да власти онако како је и дошао. Изађите српски народе мотке у руке и пред зграду владе и дајте Додику рок сата да напусти зграду владе. На крају ће и полиција бити уз народ јер је и њима доста Додика и његове мафије и криминала..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

13.10.2021 10:25

Опозиција треба да престане да подрзи било пта што Додик покуша јер је то само у корист Додика.. Сви градови у источној Реп Српској треба да показу непослух Додику и да га прогласе непожељним. Све кадрове снсд смијенити. А ти Милорафе Додик знас да че милиони које си накрао да ти мафија узме и фа ће твоја дјеца морати плачати мафији као сто си и ти ангазовао мафију па отимао од људи и државе. Отимаће се и од твоје дјеце. Неће им ни за хљеба остати. Нека још узивају док сте ви на власти.. Неће мафија заборавити да сте ви Милораде и твоја дјеца тешки 300 милиона. Такав залогај они неће оставит да се квари. Појешће вас Милораде мафија и тебе и васу дјецу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

13.10.2021 12:49

Мирко Саровић и Младен Иванић су били прогањаних од Додика.. Додик је се највише њих плашио да изгуби апсолутну власт па их је уз подршку Педи Ешдауна и Изетбеговића обојицу прогањао.

ОДГОВОРИТЕ