Бијељина и Травник о борби против корупције

Градоначелник Љубиша Петровић са сарадницима разговарао је данас у Бијељини са представницима ОЕБС‐а и општине Травник о антикоруптивним мјерама и превенцији корупције.

Република Српска 11.10.2021 | 20:51
Бијељина и Травник о борби против корупције

Према оцјени ОЕБС‐а, општина Травник је позитиван примјер у борби против корупције. С обзиром на то да је корупција у БиХ заступљена у разним сферама друштва, превенција је неопходна у локалним заједницама.

„Јако је битно да локалне заједнице, које су најближе грађанима, активно ступе у ову борбу против корупције, пошто је до сада најмање било активности на нивоу локалних заједница, а пуно више на вишим нивоима власти у институцијама“, рекла је службеник за демографски развој ОЕБС‐а Милана Мемић.

Примјер као што је општина Травник свједочи да је итекако могуће пуно тога урадити.

„Последња два корака која смо урадили јесте да смо направили два јавна регистра. Први је регистар именованих лица, а други је регистар запослених лица, гдје смо сва именована и запослена лица на подручју општине Травник унијели у регистре и показали колике су њихове плате“, нагласио је члан Кабинета начелника општине Травник Фарис Хафизавдић.

Бијељина је имала Акциони план за борбу против корупције до 2018. године, који ће се поново активирати и именовати Антикоруптивни тим рекао је градоначелник Љубиша Петровић.

„Оно што је априори, јесу антикоруптивне мјере, борба против корупције на бази позитивног примјера. Када смо разговарали на прошлом састанку заједно са представницима ОЕБС‐а и питали за позитивне примјере у Републици Српској и БиХ, сви су једногласно рекли да је то општина Травник“, закључио је Петровић

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бијељина за све

11.10.2021 19:17

Градонацелнице ,само наставите,имате пуну подршку од народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Значи,

12.10.2021 06:02

У најкорумпиранијој држави у Европи постоји град који се рекламира као да је корупцију свео на неки минимум, ма шта то значило. Ово да је истина, била би вијест за свјетске медије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хах

12.10.2021 07:53

Колико вас је коштао тај састанак реално, а колико на папиру, поштени моји?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма да

12.10.2021 09:52

Па краде се и у локалним заједницама. Представници једне странке која је поставила своје чланове на чело локалних заједница су омогућили пљачку тако што су посједовали личне податке градјана и у њихове име себи дизали донације. Прво залазили па од повратника тразили личне податке кобива за донацију па онда себи подиизали..Нема правде док су ови на власти ево 20 година. Поставили су мафију гдје год им је ститило леђа и доносило профит.. Срби треба да макну Додика ради своје будућности а Бошњавци и Хрвати нек гласају за кога хоће. А ако Бошњацји опет изаберу СДА онда нека не причају лафину о грађјанској дружави. Код Бошњака је проблем сто им је и СДП, опозиција, такође врло корумпирана и сурадјују да странком СДА па цувају једни другима ледја и опстају . Видите демократу Комшића како је уз СДА. СДП је у коалицији са странком СДА од почетка. А ДФ је огранак странке СДП а коју је потпомогао и Бакир.. ДФ је њихово одојче

ОДГОВОРИТЕ