Bijeljina i Travnik o borbi protiv korupcije

Gradonačelnik LJubiša Petrović sa saradnicima razgovarao je danas u Bijeljini sa predstavnicima OEBS‐a i opštine Travnik o antikoruptivnim mjerama i prevenciji korupcije.

Republika Srpska 11.10.2021 | 20:51
Bijeljina i Travnik o borbi protiv korupcije

Prema ocjeni OEBS‐a, opština Travnik je pozitivan primjer u borbi protiv korupcije. S obzirom na to da je korupcija u BiH zastupljena u raznim sferama društva, prevencija je neophodna u lokalnim zajednicama.

„Jako je bitno da lokalne zajednice, koje su najbliže građanima, aktivno stupe u ovu borbu protiv korupcije, pošto je do sada najmanje bilo aktivnosti na nivou lokalnih zajednica, a puno više na višim nivoima vlasti u institucijama“, rekla je službenik za demografski razvoj OEBS‐a Milana Memić.

Primjer kao što je opština Travnik svjedoči da je itekako moguće puno toga uraditi.

„Poslednja dva koraka koja smo uradili jeste da smo napravili dva javna registra. Prvi je registar imenovanih lica, a drugi je registar zaposlenih lica, gdje smo sva imenovana i zaposlena lica na području opštine Travnik unijeli u registre i pokazali kolike su njihove plate“, naglasio je član Kabineta načelnika opštine Travnik Faris Hafizavdić.

Bijeljina je imala Akcioni plan za borbu protiv korupcije do 2018. godine, koji će se ponovo aktivirati i imenovati Antikoruptivni tim rekao je gradonačelnik LJubiša Petrović.

„Ono što je apriori, jesu antikoruptivne mjere, borba protiv korupcije na bazi pozitivnog primjera. Kada smo razgovarali na prošlom sastanku zajedno sa predstavnicima OEBS‐a i pitali za pozitivne primjere u Republici Srpskoj i BiH, svi su jednoglasno rekli da je to opština Travnik“, zaključio je Petrović

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Bijeljina za sve

11.10.2021 19:17

Gradonacelnice ,samo nastavite,imate punu podršku od naroda!

ODGOVORITE
Name

Znači,

12.10.2021 06:02

U najkorumpiranijoj državi u Evropi postoji grad koji se reklamira kao da je korupciju sveo na neki minimum, ma šta to značilo. Ovo da je istina, bila bi vijest za svjetske medije.

ODGOVORITE
Name

Hah

12.10.2021 07:53

Koliko vas je koštao taj sastanak realno, a koliko na papiru, pošteni moji?

ODGOVORITE
Name

Ma da

12.10.2021 09:52

Pa krade se i u lokalnim zajednicama. Predstavnici jedne stranke koja je postavila svoje članove na čelo lokalnih zajednica su omogućili pljačku tako što su posjedovali lične podatke gradjana i u njihove ime sebi dizali donacije. Prvo zalazili pa od povratnika trazili lične podatke kobiva za donaciju pa onda sebi podiizali..Nema pravde dok su ovi na vlasti evo 20 godina. Postavili su mafiju gdje god im je stitilo leđa i donosilo profit.. Srbi treba da maknu Dodika radi svoje budućnosti a Bošnjavci i Hrvati nek glasaju za koga hoće. A ako Bošnjacji opet izaberu SDA onda neka ne pričaju lafinu o građjanskoj družavi. Kod Bošnjaka je problem sto im je i SDP, opozicija, takođe vrlo korumpirana i suradjuju da strankom SDA pa cuvaju jedni drugima ledja i opstaju . Vidite demokratu Komšića kako je uz SDA. SDP je u koaliciji sa strankom SDA od početka. A DF je ogranak stranke SDP a koju je potpomogao i Bakir.. DF je njihovo odojče

ODGOVORITE