Званично почели радови на путу Невесиње-Мостар

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић и вршилац дужности директора "Путева Републике Српске" Давор Кострешевић озваничили су данас почетак рехабилитације пута Невесиње-Мостар, од ентитетске границе до Невесиње, у дужини од 10,7 километара, а вриједност радова је 3,3 милиона КМ.

Република Српска 11.10.2021 | 17:29
Званично почели радови на путу Невесиње-Мостар

Ћорић је изразио наду да ће у идућој години бити још инвестиција у путну инфраструктуру на подручју Херцеговинине, у складу са капацитетима и могућностима Владе Српске и “Путева Републике Српске”.

– Увијек се врше процјене на основу протока саобраћаја на путевима и на основу тога се праве планови за наредну годину. Мислим да је сљедећи пројекат у Херцеговини дионица пута Љубиње-Жегуља, затим обилазница око Требиња, и пут од Невесиња до Гацка се морати радити – изјавио је новинарима Ћорић.

Он каже да су много веће потребе становништва него што су реалне могућности, те изразио наду да ће грађани имати довољно стрпљења.

Говорећи о пројекту, Косешевић је навео да се ради о рехабилитацији путне комуникације до границе са Федерацијом БиХ, у дужини од око 11 километара.

(БН/Срна Фото:Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Домаћин

11.10.2021 17:01

У планинском мјесту на 900 метара надморске висине прави домаћини не започињу никакве радове у касну јесен а и снијег је већ објелио врхове ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре домацин

12.10.2021 07:17

Тако је домаћине све ти здраво и весело било ваздан пјево и ракијом се наљево.

Name

Баш реално

11.10.2021 18:12

Данас начелник Авдаловић изјави да је привреда Невесиња ослоњена на ову комуникација. Која црна привреда када су бивши начелница Буха и Миковић, а сада и Авдаловић затворили и порушили све фабрике у Невесињу. Сада ће најам а радна снага брже долазити код својих газда Хрвата и Бошњака на посао, да заради кору хљеба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бараба

12.10.2021 03:04

Направите одмах и границни прелаз. Сад це независна РС, па це нам потеци мед с млијеком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеРе

12.10.2021 20:51

Граница је више него јасна била прије ове реконструкције, точно се на леђима могао осјетити прелазак са цесте у фБиХ на цесту у РС! Извођач радова је мостарска фирма у којој ради велики дио становника Невесиња.

Name

Спасоје

29.11.2021 16:24

Па гдје су тунели И цуда, јели остају све кривине

ОДГОВОРИТЕ