Zvanično počeli radovi na putu Nevesinje-Mostar

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić i vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Davor Kostrešević ozvaničili su danas početak rehabilitacije puta Nevesinje-Mostar, od entitetske granice do Nevesinje, u dužini od 10,7 kilometara, a vrijednost radova je 3,3 miliona KM.

Republika Srpska 11.10.2021 | 17:29
Zvanično počeli radovi na putu Nevesinje-Mostar

Ćorić je izrazio nadu da će u idućoj godini biti još investicija u putnu infrastrukturu na području Hercegovinine, u skladu sa kapacitetima i mogućnostima Vlade Srpske i “Puteva Republike Srpske”.

– Uvijek se vrše procjene na osnovu protoka saobraćaja na putevima i na osnovu toga se prave planovi za narednu godinu. Mislim da je sljedeći projekat u Hercegovini dionica puta Ljubinje-Žegulja, zatim obilaznica oko Trebinja, i put od Nevesinja do Gacka se morati raditi – izjavio je novinarima Ćorić.

On kaže da su mnogo veće potrebe stanovništva nego što su realne mogućnosti, te izrazio nadu da će građani imati dovoljno strpljenja.

Govoreći o projektu, Kosešević je naveo da se radi o rehabilitaciji putne komunikacije do granice sa Federacijom BiH, u dužini od oko 11 kilometara.

(BN/Srna Foto:Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Домаћин

11.10.2021 17:01

У планинском мјесту на 900 метара надморске висине прави домаћини не започињу никакве радове у касну јесен а и снијег је већ објелио врхове ...

ODGOVORITE
Name

Re domacin

12.10.2021 07:17

Tako je domaćine sve ti zdravo i veselo bilo vazdan pjevo i rakijom se naljevo.

Name

Baš realno

11.10.2021 18:12

Danas načelnik Avdalović izjavi da je privreda Nevesinja oslonjena na ovu komunikacija. Koja crna privreda kada su bivši načelnica Buha i Miković, a sada i Avdalović zatvorili i porušili sve fabrike u Nevesinju. Sada će najam a radna snaga brže dolaziti kod svojih gazda Hrvata i Bošnjaka na posao, da zaradi koru hljeba.

ODGOVORITE
Name

Baraba

12.10.2021 03:04

Napravite odmah i granicni prelaz. Sad ce nezavisna RS, pa ce nam poteci med s mlijekom.

ODGOVORITE
Name

ReRe

12.10.2021 20:51

Granica je više nego jasna bila prije ove rekonstrukcije, točno se na leđima mogao osjetiti prelazak sa ceste u fBiH na cestu u RS! Izvođač radova je mostarska firma u kojoj radi veliki dio stanovnika Nevesinja.

Name

Spasoje

29.11.2021 16:24

Pa gdje su tuneli I cuda, jeli ostaju sve krivine

ODGOVORITE