Позив Влади да одблокира Вишеград и Н.Горажде

На сједници Координационог одбора СДС ИЈ 9 у Чајничу посебно је анализирана политичка ситуација у Вишеграду и Новом Горажду, гдје СДС има скупштинску већину, али локални начелници из СНСД-а уз подршку Владе РС избјегавају законске процедуре и онемогућавају конституисање локалне власти.

Република Српска 10.10.2021 | 16:25
Позив Влади да одблокира  Вишеград и Н.Горажде

“У овим општинама начелници раде шта хоће и не поштују никакве процедуре. Посебно су спорне неке јавне набавке које се раде по самовољи начелника, али кључни је проблем опструкција легитимне процедуре конституисања скупштинске већине. Све ово ће добити судски епилог и проблем очигледно неће бити ријешен кроз институције које СНСД злоупотребљава”, рекао је Ненад Абрамовић, предсједник Координациооног одбора СДС у ИЈ 9.

Он је додао да “за разлику од Вишеграда и Новог Горажда у Чајничу, гдје је начелник СДС, ми немамо скупштинску већину, али да наш начелник поштује законе, Устав Републике Српске и да скупштинска већина функционише нормално.”

На сједници је Вукота Говедарица, члан Предсједништва СДС, констатовано да СДС са оптимизмом гледа на предстојеће изборе и сматра да је крајње вријеме да грађани казне лошу и криминалну власт СНСД-а, посебно због скандалозних афера које прате ову власт. СДС с друге стране нуди конкретна рјешења и одговоре на ову ситуацију и позива грађане да овај пут не допусте да буду преварени олаким обећањима која се не испуњавају од избора до избора.

“Наши приоритети на овом простору су путне комуникације. Прије свега брза цеста Вишеград-Требиње, Фоча-Шћепан поље, Гацко-Невесиње и санација путне комуникације од Невесиња до Калиновика и од Љубиња до Стоца”, констатовао је Говедарица.

Исток

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Лопови

10.10.2021 16:05

Хоце ли те две локалне заједнице , у којима је зивот стао, поцети конацно функционисати? Тразите опозив!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

10.10.2021 17:09

Живот и буквално стаје у многим локалним заједницама на истоку, треба под хитно их ставити на кишеоничку терапију на УКЦ(лажни наравно)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ево и путницки саобрацај

10.10.2021 17:17

На превоју Српске, дакле, веза Крајине и Семберије и Посавине сведен је на пословни апсурд. Да ли је то против Српске, по цему је то за Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рани Локал на свим линијама

10.10.2021 17:18

Саобрацај у РС је такодје у колапсу. Да ли је нормалан зивот у РС, зивот ноја, да се не путује, сколује, сурадјује, барем подрска дрзаве, и да ли је порез плата технолоском висхку, политицке дјелатности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШТА ДРУГО

10.10.2021 22:34

ОЧЕКИВАТИ,НЕГО СИЛУ ОД САТАНИСТИЧКЕ ЦРВЕНЕ БАНДЕ?!НЕКА ИХ,НЕКА КОПАЈУ СВЕ ДУБЉЕ ЈАМЕ У КОЈЕ ИДУ КАО ДРОГИРАНИ!!!

ОДГОВОРИТЕ