Poziv Vladi da odblokira Višegrad i N.Goražde

Na sjednici Koordinacionog odbora SDS IJ 9 u Čajniču posebno je analizirana politička situacija u Višegradu i Novom Goraždu, gdje SDS ima skupštinsku većinu, ali lokalni načelnici iz SNSD-a uz podršku Vlade RS izbjegavaju zakonske procedure i onemogućavaju konstituisanje lokalne vlasti.

Republika Srpska 10.10.2021 | 16:25
Poziv Vladi da odblokira  Višegrad i N.Goražde

“U ovim opštinama načelnici rade šta hoće i ne poštuju nikakve procedure. Posebno su sporne neke javne nabavke koje se rade po samovolji načelnika, ali ključni je problem opstrukcija legitimne procedure konstituisanja skupštinske većine. Sve ovo će dobiti sudski epilog i problem očigledno neće biti riješen kroz institucije koje SNSD zloupotrebljava”, rekao je Nenad Abramović, predsjednik Koordinacioonog odbora SDS u IJ 9.

On je dodao da “za razliku od Višegrada i Novog Goražda u Čajniču, gdje je načelnik SDS, mi nemamo skupštinsku većinu, ali da naš načelnik poštuje zakone, Ustav Republike Srpske i da skupštinska većina funkcioniše normalno.”

Na sjednici je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS, konstatovano da SDS sa optimizmom gleda na predstojeće izbore i smatra da je krajnje vrijeme da građani kazne lošu i kriminalnu vlast SNSD-a, posebno zbog skandaloznih afera koje prate ovu vlast. SDS s druge strane nudi konkretna rješenja i odgovore na ovu situaciju i poziva građane da ovaj put ne dopuste da budu prevareni olakim obećanjima koja se ne ispunjavaju od izbora do izbora.

“Naši prioriteti na ovom prostoru su putne komunikacije. Prije svega brza cesta Višegrad-Trebinje, Foča-Šćepan polje, Gacko-Nevesinje i sanacija putne komunikacije od Nevesinja do Kalinovika i od Ljubinja do Stoca”, konstatovao je Govedarica.

Istok

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Lopovi

10.10.2021 16:05

Hoce li te dve lokalne zajednice , u kojima je zivot stao, poceti konacno funkcionisati? Trazite opoziv!

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

10.10.2021 17:09

Život i bukvalno staje u mnogim lokalnim zajednicama na istoku, treba pod hitno ih staviti na kišeoničku terapiju na UKC(lažni naravno)

ODGOVORITE
Name

Evo i putnicki saobracaj

10.10.2021 17:17

Na prevoju Srpske, dakle, veza Krajine i Semberije i Posavine sveden je na poslovni apsurd. Da li je to protiv Srpske, po cemu je to za Srpsku.

ODGOVORITE
Name

Rani Lokal na svim linijama

10.10.2021 17:18

Saobracaj u RS je takodje u kolapsu. Da li je normalan zivot u RS, zivot noja, da se ne putuje, skoluje, suradjuje, barem podrska drzave, i da li je porez plata tehnoloskom vishku, politicke djelatnosti.

ODGOVORITE
Name

ŠTA DRUGO

10.10.2021 22:34

OČEKIVATI,NEGO SILU OD SATANISTIČKE CRVENE BANDE?!NEKA IH,NEKA KOPAJU SVE DUBLJE JAME U KOJE IDU KAO DROGIRANI!!!

ODGOVORITE