Сви су сити лажних обећања, нико их не схвата озбиљно

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић казао је како је да је Додикова најава повучењу одлуке о формирању Оружаних снага БиХ, индиректним порезима и ВСТВ-а БиХ једна у низу неозбиљних најава и иницијатива, те да ће на овај начин, како је рекао Република Српска постати проблем, и унутрашњи, али и међународни.

Република Српска 09.10.2021 | 13:00
Сви су сити лажних обећања, нико их не схвата озбиљно

"Са оваквим стварима заиста можемо да провоцирамо неке ствари, да постанемо једна врста случаја. Моје мишљење је да тако озбиљна питања која су поменута у иницијативи: Оружане снаге, ВСТВ, УИО, као што је у овом случају урадио Додик, може само неозбиљна особа да уради. То није питање само за једног човјека и његову партију“, поручио је Шаровић. 

И ако нешто такво покрећете, каже Шаровић, морате да имате озбиљан унутрашњи консензус, те да о томе расправу морају водити и посланици и парламенти, а не да се поведемо за "иницијативом" једног човјека, јер се она редовно, годинама, показује као испразна прича за дневнополитичку манипулацију и скретање пажње.

Шаровић каже да за овакав потез ако покрећете, морате имати и подршку пријатеља , те наглашава како ни Додик а ни Република Српска, у овом тренутку немају амбијент за такво нешто. 

"То је једна врста Гадафијсвког покушаја због којег ћемо трпити само ми, иницијатива ће пропасти, консенквенце ће да има друштво. Људи, народ, Република Српска и ја заиста мислимо да је крајње вријеме да се таквим "иницијативама" мора престати играти. Сви су сити лажних обећања, нико их више не доживљава озбиљно и сигурно неће изродити било шта озбиљно", наглашава предсједник СДС-а Мирко Шаровић.

(БН)                                                               

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

40 Британских обавештајаца...

09.10.2021 11:15

Изгледа да главном " баји" гори под ногама, ништа економија, ништа борба против корупције и криминала, само тензије и неизвјесност, ту добро плива!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.10.2021 12:01

Наравно, то се тако одувијек радило, удри само да народу замазес очи

Name

Гога

09.10.2021 13:12

Одавно је он престао да плива, он се само хвата за "сламке" не би ли се одржао да не потоне.

Name

приједор

09.10.2021 11:16

Све ово што ја најави Додик нема без ратаЕ хајда да видимо ко је спреман ратовати и шта очекује на крају?????Треба бити поштен па речи да смо онда имали сво наоружање које нам је требало а сада????Хоче ли ико од бораца више узети пушку у рике???'сумњам....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласнарода

09.10.2021 11:50

О цему ви привате, уопсте ви незнате ста знаци воља народа И парлиамент!!

Name

@гласнарода

09.10.2021 16:57

Знамо ми сви шта значи воља народа и парламентАл парламент илити скупштина РС може доносити одлуке у надлежности ентитета а не државе..

Name

нуто

09.10.2021 11:24

Зна шарган како се низ длаку глади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Етооо

09.10.2021 16:25

Зна и те како зна, само себе и своје...гдје су његови...на најбоље плаћеним пословима, да ли случајно или што је он, оно што је и коме припада. Од кога је он постао, које политике....најназадније која нас је водила у мом животу.

Name

Душко

09.10.2021 11:44

Хахахаха хахахахах , шта наприча !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рибар

09.10.2021 11:57

Долази на наплату грешка учињена због појединих лидера партија, од Додика, до..... Наиме, криза 2019 године, подјеле,криза око СМ у Сарајеву и много других проблема у Српској могла је бити ријешена да су неки политичари подржали иницијативу зелених Српске о одржавању свесрпког Сабора у јесен 2019 године. Сабора који би преко својих представника у координационом тиму припремили и организовали заједно Анурс, Сенат, оба Универзитета, Митропилија, борачка Српске и представници свих српских парламентарних партија. Наиме,тада је по нашем приједлогу од највеће српске памети требало припремити и на Сабору усвојити документ- декларацију СРПСКА ЗА 21 ВИЈЕК. У њој би по сегментима био разрађен начин понашања и размишљања Српске за наредне године и деценије, те био омеђен рад институција и изабраних српских представника. Да се то десило, не би данас о виталним националним питањима и правом одговору бремену времена Републке Српске причали политичари недорасли историјском тренутку у коме живимо, нити би било искакања и подјела око ствари које ни у сну не смију бити предмет спора српске политике и политичара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Филип

09.10.2021 14:22

Питање за све који подрзавају ове сулуде потезе Додика: Јесте ли господо спремни ићи у рат у којем мозда и метак мозете добити у чело или мозда остати инвалид?Како господо мислите ријешити питање звано Брчко??Господо,неће то ићи без ратног сукоба,запамтите..Добицемо санкције,ко ће нам.помоћи?Зар стварно мислите да ће Србија да ратује овде..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговора

09.10.2021 17:36

Мора бити. Покушати зауставити уставни суд и отимачину имовине Републике Српске. А какав рат. Сви то знају.

ОДГОВОРИТЕ