Svi su siti lažnih obećanja, niko ih ne shvata ozbiljno

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kazao je kako je da je Dodikova najava povučenju odluke o formiranju Oružanih snaga BiH, indirektnim porezima i VSTV-a BiH jedna u nizu neozbiljnih najava i inicijativa, te da će na ovaj način, kako je rekao Republika Srpska postati problem, i unutrašnji, ali i međunarodni.

Republika Srpska 09.10.2021 | 13:00
Svi su siti lažnih obećanja, niko ih ne shvata ozbiljno

"Sa ovakvim stvarima zaista možemo da provociramo neke stvari, da postanemo jedna vrsta slučaja. Moje mišljenje je da tako ozbiljna pitanja koja su pomenuta u inicijativi: Oružane snage, VSTV, UIO, kao što je u ovom slučaju uradio Dodik, može samo neozbiljna osoba da uradi. To nije pitanje samo za jednog čovjeka i njegovu partiju“, poručio je Šarović. 

I ako nešto takvo pokrećete, kaže Šarović, morate da imate ozbiljan unutrašnji konsenzus, te da o tome raspravu moraju voditi i poslanici i parlamenti, a ne da se povedemo za "inicijativom" jednog čovjeka, jer se ona redovno, godinama, pokazuje kao isprazna priča za dnevnopolitičku manipulaciju i skretanje pažnje.

Šarović kaže da za ovakav potez ako pokrećete, morate imati i podršku prijatelja , te naglašava kako ni Dodik a ni Republika Srpska, u ovom trenutku nemaju ambijent za takvo nešto. 

"To je jedna vrsta Gadafijsvkog pokušaja zbog kojeg ćemo trpiti samo mi, inicijativa će propasti, konsenkvence će da ima društvo. Ljudi, narod, Republika Srpska i ja zaista mislimo da je krajnje vrijeme da se takvim "inicijativama" mora prestati igrati. Svi su siti lažnih obećanja, niko ih više ne doživljava ozbiljno i sigurno neće izroditi bilo šta ozbiljno", naglašava predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

(BN)                                                               

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

40 Britanskih obaveštajaca...

09.10.2021 11:15

Izgleda da glavnom " baji" gori pod nogama, ništa ekonomija, ništa borba protiv korupcije i kriminala, samo tenzije i neizvjesnost, tu dobro pliva!

ODGOVORITE
Name

Re

09.10.2021 12:01

Naravno, to se tako oduvijek radilo, udri samo da narodu zamazes oči

Name

Goga

09.10.2021 13:12

Odavno je on prestao da pliva, on se samo hvata za "slamke" ne bi li se održao da ne potone.

Name

prijedor

09.10.2021 11:16

Sve ovo što ja najavi Dodik nema bez rataE hajda da vidimo ko je spreman ratovati i šta očekuje na kraju?????Treba biti pošten pa reči da smo onda imali svo naoružanje koje nam je trebalo a sada????Hoče li iko od boraca više uzeti pušku u rike???'sumnjam....

ODGOVORITE
Name

Glasnaroda

09.10.2021 11:50

O cemu vi private, uopste vi neznate sta znaci volja naroda I parliament!!

Name

@glasnaroda

09.10.2021 16:57

Znamo mi svi šta znači volja naroda i parlamentAl parlament iliti skupština RS može donositi odluke u nadležnosti entiteta a ne države..

Name

nuto

09.10.2021 11:24

Zna šargan kako se niz dlaku gladi.

ODGOVORITE
Name

Etooo

09.10.2021 16:25

Zna i te kako zna, samo sebe i svoje...gdje su njegovi...na najbolje plaćenim poslovima, da li slučajno ili što je on, ono što je i kome pripada. Od koga je on postao, koje politike....najnazadnije koja nas je vodila u mom životu.

Name

Duško

09.10.2021 11:44

Hahahaha hahahahah , šta napriča !!!

ODGOVORITE
Name

Рибар

09.10.2021 11:57

Долази на наплату грешка учињена због појединих лидера партија, од Додика, до..... Наиме, криза 2019 године, подјеле,криза око СМ у Сарајеву и много других проблема у Српској могла је бити ријешена да су неки политичари подржали иницијативу зелених Српске о одржавању свесрпког Сабора у јесен 2019 године. Сабора који би преко својих представника у координационом тиму припремили и организовали заједно Анурс, Сенат, оба Универзитета, Митропилија, борачка Српске и представници свих српских парламентарних партија. Наиме,тада је по нашем приједлогу од највеће српске памети требало припремити и на Сабору усвојити документ- декларацију СРПСКА ЗА 21 ВИЈЕК. У њој би по сегментима био разрађен начин понашања и размишљања Српске за наредне године и деценије, те био омеђен рад институција и изабраних српских представника. Да се то десило, не би данас о виталним националним питањима и правом одговору бремену времена Републке Српске причали политичари недорасли историјском тренутку у коме живимо, нити би било искакања и подјела око ствари које ни у сну не смију бити предмет спора српске политике и политичара.

ODGOVORITE
Name

Filip

09.10.2021 14:22

Pitanje za sve koji podrzavaju ove sulude poteze Dodika: Jeste li gospodo spremni ići u rat u kojem mozda i metak mozete dobiti u čelo ili mozda ostati invalid?Kako gospodo mislite riješiti pitanje zvano Brčko??Gospodo,neće to ići bez ratnog sukoba,zapamtite..Dobicemo sankcije,ko će nam.pomoći?Zar stvarno mislite da će Srbija da ratuje ovde..

ODGOVORITE
Name

Одговора

09.10.2021 17:36

Мора бити. Покушати зауставити уставни суд и отимачину имовине Републике Српске. А какав рат. Сви то знају.

ODGOVORITE