Фудбалска еуфорија у селу Батковић – дјевојчице и дјечаци сањају шампионске снове!

У бијељинском селу Батковић прије пола године клуб ОФК Батковић покренуо је Школу фудбала за дјецу. Од тада вриједно раде са дјевојчицама и дјечацима који сањају да једног дана заиграју пред пуним трибинама свјетских стадиона.

Република Српска 07.10.2021 | 17:02
Фудбалска еуфорија у селу Батковић – дјевојчице и дјечаци сањају шампионске снове!

Подршку на путу остварења спортских снова пружила им је компанија Моззарт донацијом дресова, а тај племенити гест изазвао је еуфорију међу малим фудбалерима.

-Сви чланови клуба су били одушевљени, посебно дјеца. Они се баш обрадују сваком поклону. Чим су нам из Моззарта јавили да ћемо добити дресове, били су пресрећни, па су сваки наредни тренинг питали када ће стићи. А када је стигла донација, усликао сам један дрес на травњаку и послао им фотографију, што је изавало еуфорију малишана и једва су чекали да их обуку. Родитељи су препричавали анегдоте да дјеца нису жељела да скидају дресове, па чак и да су у њима спавали – каже тренер клуба ОФК Батковић, Ненад Милошевић.

ОФК Батковић основан је 2011. године. Раније је у истом селу постојао још један истомени куб са дужом традицијом. Међутим, само један клуб није био довољан да прими све заинтересоване омладинце. Стари клуб се у међувремену угасио, па сада сви млади љубитељи фудбала похађају школу у новом клубу. Прије пола године, када је покренута, било их је 15, а већ сада их има 30. 

За све је заслужан њихов тренер Ненад Милошевић, професор физичког васпитања, који је желио да клуб у њиховом селу траје, тако што ће тренирати младе нараштаје и улагати у подмладак. 

Док се њихов први тим такмичи у Петој општинској лиги, малишани за сада не одлазе на такмичења, већ се за њих припремају вриједно тренирајући. Нови Моззарт дресови само су им додатни подстицај за нове успјехе. 

-Веома нам је драго када помогнемо неком спортском клубу у раду, а посебно када усрећимо дјецу. Сматрамо да је улагање у спорт, али и младе наде заправо улагање у будућност нашег друштва- каже руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта, Селма Салкановић. 

 Омладинци Батковића ускоро би могли у новим дресовима да заиграју и на такмичењима. Наиме, у клубовима ове регије, који имају школе фудбала, труде се да ускоро покрену мини лигу у којој би се састајали мали фудбалери. 

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кале

08.10.2021 06:41

Браво! Само напријед! Нек нису све вијести о политичким утварама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

08.10.2021 08:52

Добра ствар за дјецу да нису на улици већ се занимају нечим. Само не знам како тренери узму паре без евиденције пореза и сл. То је већ дискутабилно јер у РС има хиљаде оваквих скола фудбала.

ОДГОВОРИТЕ