Fudbalska euforija u selu Batković – djevojčice i dječaci sanjaju šampionske snove!

U bijeljinskom selu Batković prije pola godine klub OFK Batković pokrenuo je Školu fudbala za djecu. Od tada vrijedno rade sa djevojčicama i dječacima koji sanjaju da jednog dana zaigraju pred punim tribinama svjetskih stadiona.

Republika Srpska 07.10.2021 | 17:02
Fudbalska euforija u selu Batković – djevojčice i dječaci sanjaju šampionske snove!

Podršku na putu ostvarenja sportskih snova pružila im je kompanija Mozzart donacijom dresova, a taj plemeniti gest izazvao je euforiju među malim fudbalerima.

-Svi članovi kluba su bili oduševljeni, posebno djeca. Oni se baš obraduju svakom poklonu. Čim su nam iz Mozzarta javili da ćemo dobiti dresove, bili su presrećni, pa su svaki naredni trening pitali kada će stići. A kada je stigla donacija, uslikao sam jedan dres na travnjaku i poslao im fotografiju, što je izavalo euforiju mališana i jedva su čekali da ih obuku. Roditelji su prepričavali anegdote da djeca nisu željela da skidaju dresove, pa čak i da su u njima spavali – kaže trener kluba OFK Batković, Nenad Milošević.

OFK Batković osnovan je 2011. godine. Ranije je u istom selu postojao još jedan istomeni kub sa dužom tradicijom. Međutim, samo jedan klub nije bio dovoljan da primi sve zainteresovane omladince. Stari klub se u međuvremenu ugasio, pa sada svi mladi ljubitelji fudbala pohađaju školu u novom klubu. Prije pola godine, kada je pokrenuta, bilo ih je 15, a već sada ih ima 30. 

Za sve je zaslužan njihov trener Nenad Milošević, profesor fizičkog vaspitanja, koji je želio da klub u njihovom selu traje, tako što će trenirati mlade naraštaje i ulagati u podmladak. 

Dok se njihov prvi tim takmiči u Petoj opštinskoj ligi, mališani za sada ne odlaze na takmičenja, već se za njih pripremaju vrijedno trenirajući. Novi Mozzart dresovi samo su im dodatni podsticaj za nove uspjehe. 

-Veoma nam je drago kada pomognemo nekom sportskom klubu u radu, a posebno kada usrećimo djecu. Smatramo da je ulaganje u sport, ali i mlade nade zapravo ulaganje u budućnost našeg društva- kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović. 

 Omladinci Batkovića uskoro bi mogli u novim dresovima da zaigraju i na takmičenjima. Naime, u klubovima ove regije, koji imaju škole fudbala, trude se da uskoro pokrenu mini ligu u kojoj bi se sastajali mali fudbaleri. 

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kale

08.10.2021 08:41

Bravo! Samo naprijed! Nek nisu sve vijesti o političkim utvarama...

ODGOVORITE
Name

Da

08.10.2021 10:52

Dobra stvar za djecu da nisu na ulici već se zanimaju nečim. Samo ne znam kako treneri uzmu pare bez evidencije poreza i sl. To je već diskutabilno jer u RS ima hiljade ovakvih skola fudbala.

ODGOVORITE