Моззарт подржао шаховске прваке Српске из Гацка

У Шаховском клубу “Младост” успјешно воде и школу за будуће велемајсторе. 

Република Српска 06.10.2021 | 14:54
 Моззарт подржао шаховске прваке Српске из Гацка

Они су вишеструки шаховски прваци Републике Српске и освајачи медаља на бројним шаховским турнирима. Имају и Школу шаха у којој младе нараштаје уче најбољим потезима, па за своју будућност не морају да брину. У питању је Шаховски клуб “Младост” из Гацка којем је стигла и додатна подршка. Компанија Моззарт донирала им је нове шаховске сатове и мајице као подстицај да наставе да ређају успјехе. То им, кажу, много значи.

- Реакције су изузетне, заиста смо сви одушевљени, презадовољни, свака част компанији Моззарт. Свима говоримо да је ово предиван гест који је добродошао клубовима којима упућују донације- каже Анђелко Никитовић, предсједник Шаховског клуба “Младост” Гацко.

Овај клуб постоји већ 35 година, тренутно имају 25 чланова, а већ по оснивању играли су Другу лигу Српске. Успјехе су наставили да нижу, па су посљедњих 15 година, кажу, навикли на прва мјеста и златне медаље и пехаре. Међу златним одличјима клуба је и оно из 2017. године када су били прваци Српске. Прошле године су били други у Републици, а ове године су се вратили на трон као шампиони.

 Њихови сениори успјешни су и на турнирима у региону гдје биљеже добре резултате и појединачно и екипно. Бројне таленте имају и међу кадетима и јуниорима, а посебно се истичу десетогодишњи Чедо Кошутић и двије године старији Ђорђе Пушара. Осим њих у клуб редовно долази око 15 малишана који вриједно тренирају како би у будућности постали велемајстори.

Њихове успјехе препознала је и локална заједница. Општина Гацко им обезбијеђује грант из буџета, имају просторије за рад, те плаћене режијске трошкове. Ипак за одласке на такмичења и опремање клуба ослањају се на подршку донатора. Један од њих је сада и компанија Моззарт.

- Донацијом шахистима из Гацка желимо да пружимо подршку како би наставили да нижу успјехе. Желимо им да у будућности наставе да освајају медаље и пехаре, али и да изњедре много нових велемајстора- каже руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта, Селма Салкановић. 

(БН)

 

Коментари / 0

Оставите коментар