Mozzart podržao šahovske prvake Srpske iz Gacka

U Šahovskom klubu “Mladost” uspješno vode i školu za buduće velemajstore. 

Republika Srpska 06.10.2021 | 14:54
 Mozzart podržao šahovske prvake Srpske iz Gacka

Oni su višestruki šahovski prvaci Republike Srpske i osvajači medalja na brojnim šahovskim turnirima. Imaju i Školu šaha u kojoj mlade naraštaje uče najboljim potezima, pa za svoju budućnost ne moraju da brinu. U pitanju je Šahovski klub “Mladost” iz Gacka kojem je stigla i dodatna podrška. Kompanija Mozzart donirala im je nove šahovske satove i majice kao podsticaj da nastave da ređaju uspjehe. To im, kažu, mnogo znači.

- Reakcije su izuzetne, zaista smo svi oduševljeni, prezadovoljni, svaka čast kompaniji Mozzart. Svima govorimo da je ovo predivan gest koji je dobrodošao klubovima kojima upućuju donacije- kaže Anđelko Nikitović, predsjednik Šahovskog kluba “Mladost” Gacko.

Ovaj klub postoji već 35 godina, trenutno imaju 25 članova, a već po osnivanju igrali su Drugu ligu Srpske. Uspjehe su nastavili da nižu, pa su posljednjih 15 godina, kažu, navikli na prva mjesta i zlatne medalje i pehare. Među zlatnim odličjima kluba je i ono iz 2017. godine kada su bili prvaci Srpske. Prošle godine su bili drugi u Republici, a ove godine su se vratili na tron kao šampioni.

 Njihovi seniori uspješni su i na turnirima u regionu gdje bilježe dobre rezultate i pojedinačno i ekipno. Brojne talente imaju i među kadetima i juniorima, a posebno se ističu desetogodišnji Čedo Košutić i dvije godine stariji Đorđe Pušara. Osim njih u klub redovno dolazi oko 15 mališana koji vrijedno treniraju kako bi u budućnosti postali velemajstori.

Njihove uspjehe prepoznala je i lokalna zajednica. Opština Gacko im obezbijeđuje grant iz budžeta, imaju prostorije za rad, te plaćene režijske troškove. Ipak za odlaske na takmičenja i opremanje kluba oslanjaju se na podršku donatora. Jedan od njih je sada i kompanija Mozzart.

- Donacijom šahistima iz Gacka želimo da pružimo podršku kako bi nastavili da nižu uspjehe. Želimo im da u budućnosti nastave da osvajaju medalje i pehare, ali i da iznjedre mnogo novih velemajstora- kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović. 

(BN)

 

Komentari / 0

Ostavite komentar