Аналитичари: Додик је видио и чуо глас народа зато ћути! (ВИДЕО)

- Људи хоће промјене и нове људе као што су Вукановић, Јелена Тривић, Станивуковић, Говедарица... Јасно су то показали на протестима. Послане су битне поруке властима. А ћутња Милорада Додика јасно показује да он сад са својим савјетницима смишља нове афере којима ће нашкодитит опозицији“, поручили аналитичари Ивана Марић и Велизар Антић у рубрици „Без увијања“ БН телевизије.

Република Српска 05.10.2021 | 11:43
Аналитичари: Додик је видио и чуо глас народа зато ћути! (ВИДЕО)

„Битне поруке послате су са протеста у Бањалуци. Организатори могу бити презадовољни бројем људи на протестима. Много афера се нагомилало, људи су заиста незадовољни и најбитније је колико људи додје слободном вољом. Битније је да додје 1.000 људи који нису приморани, него 15.000 који су уцијењени. На људе који морају да додју због свог радног мјеста не може да се рачуна. Такви људи су уцијењени. Видјели сте кад су били спискови кад је СНСД организовао свој протест прије мјесец дана  на Козари, ту су кружили спискови, људи су морали доћи“, истиче Велизар Антић, политички аналитичар из Бањалуке.

Таквих ставова је и Ивана Марић, политички аналитичар из Сарајева.

„Ово је била подршка грађана и ово је оно што они желе. Јасно су показали да им је доста Милорада Додика, СНСД-а и цјелокупне власти и то је најважнија порука која је послана. Грађани већ 10 година показују да им је доста! А, ако погледамо резултате СНСД-а од избора 2006. до данас, схватићете да Додикова моћ опада“.

Марић истиче да су се људи раније окупљани због одређених ствари, а сад зато што им је доста свега.

„Највеће аплаузе добили су нови људи на политичкој сцени, људи који нису били истакнути и на функцијама највеће моћи, а то грађани желе. Ови протести су слободна воља грађана, људи нису били приморани да долазе, није било спискова, аутобуса, уцјена већ је ово само жеља људи. Додик је ово видио, а њихова ћутња, осим умањивања броја људи који су дошли указује на то да је он схватио поруку. Може се очекивати његова радикална промјена, али не у томе да ће учинити нешто за грађане, већ ће покушати да извали афере и напада опозиционаре“, рекла је Марићева.

Истиче да је још једна битна ствар са протеста национални набој,

„То није добро, јер се са Додиком не може такмичити у нацинализму јер је он тај који је доказао да може глумити највећег националисту. Највећи непријатељ и Срба и Хртвата и Бошњака су управо су они који се представљају њиховим представницима и заштитницима“, сматра Ивана Марић, додајући, а осврћући се на протесте и Додикове реакције да је Додик засигурно окупио људе да се савјетује.

„Окупио је стручњаке и савјетнике и траже рјешење како да изађе из овога, а ако нема довољно афера против опозиције у ладицама, он ће измишљати, стићи ће неки нови снимци јахања и било чега другог, покушаће скренути пажњу са захтјева“.

Протести не треба да се понављају у Бањалуци, требало би их проширити на друге градове и општине у Републици Српској, мишљења су аналитичари.

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Браво

05.10.2021 09:48

Тацно. Кренути и по малим опстинама, јер це се врло брзо угусити, ако овако настави...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ристо

05.10.2021 09:56

Све је јасно и види се из авиона.Готови су следеце изборе ниста их не спасава.Народу је доста лопова лазних срба и свега осталог смуцило се.Изгубице убједљиво јасно је и њима.20 година доста је да ми је родјени брат предсједник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мистер Но

05.10.2021 10:34

Браво Ристо тако је. Сто је доста доста. Ал проблем је у томе сто Снсд вец сад ради на томе да покраде изборе. Превисе смо им дозволили да пусте пипке. Он неце само тако отици са власти, небих волио да се деси некакво насиље, ал имам осјецај да це он отици са власти исто као и Милосевиц. А знамо како је отисао.

Name

реqуием фор РС

05.10.2021 11:18

Еее мој ристо побратиме...касно је за све.ЛАКТАСКИ ЗЛИКОВАЦ и његова породица су обавили задатак од ватикана.РУДОЊИ су дали одријесене руке да пљацка он и његови бандити ,кумови и родбина.а заузврат су добили гасење Републике Српске тако да сам дзаба труно у рову 4г .хааахахаха ако их пустимо да мирно оду с насим милијардама ми смо обицна г...а.САМО ГИЉОТИНА ПСИМА ЗА ВРАТ...

Name

Саса

05.10.2021 10:13

Сад су све очи упрте у Мазалицу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

05.10.2021 10:33

Говедарица је побиједио и на прослим изборима , али је ПОКРАДЕН . Ипак народ препознаје ПОСТЕНЕ ПАТРИОТЕ КАО СТО ЈЕ ГОВЕДАРИЦА . ОСТАО ДОСЛЕДАН СВОЈОЈ СТРАНЦИ - НЕЦЕ И НЕ ВОЛИ НАРОД ПРЕЛЕТАЦЕ КОЈИ СУ САМО ЗБОГ ЛИЦНИХ ИНТЕРЕСА У ПОЛИТИЦИ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадно

05.10.2021 10:37

Евидентно је конацно да је ова власт оголила сама себе, доводеци народ у ситуацију да буду таоци ових бахатих, бескрупулозних и неморалних ликова, који су умислили да су биц Бозији. Сами су се поставили као.лакмус папир за сва десавања, а народ је масовним изласком на протесте показао да је свјестан свега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

05.10.2021 10:42

Тако је. Доле Бурле лопов и проклетија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мемпхисто

05.10.2021 10:51

САМО ЛАКТАСКОГ ЗЛИКОВЦА БУРЛЕТА оковати у букагије заједно са скотом и одузети све сто се мозе,сто није скривено по иностранству.обавезно са њим и јос пар стотина пљацкаса његових нпр...гвидо тј лука петровиц,станковиц,радисиц,спириц,косарац,пејина кобила,цотави павиц сенилни лопов,мице трецине скот да врати 50 мил,обрен петровиц псина добојска,прелетаци и папци и наравно њихов накот који по јахорини,палама,бл,бг,нс,златибору ,копаонику и ко зна јос дје зида и узидјује насе милијарде.по кратком поступку ПСИНЕ ОСУДИТИ НА ГИЉОТИНУ а стрвине бацити у канализацију.САМО ТАКО. И НИКАКО ДРУГАЦИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

05.10.2021 11:00

Додик ће са својим подрепачима извалити нове глупости у његовом сељоберском стилу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

05.10.2021 11:09

Да ли ја афера Јахање у нивоу афере Кисеоник.Од афере Јахање само Драшко може имати неке штете а од афере Кисеоник десетине су умрле.КОМЕ ЈЕ ТО ИСТО ТАЈ НИЈЕ ДОБАР СА ГЛАВОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

05.10.2021 11:40

Готови су,својим безобразлуком је повриједио и људе у дијаспори и то ће га коштати још више до наредних избора,доста вас је вишее..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моје мишљење

05.10.2021 12:08

Да су супер успјешни треба их мијењати 22-ге године. Доста их је 16 година. Поред тога треба добро размислити кога изабрати на 3-три кључне функције Р Српске. Моје размишљање је да се заобиђу ови дугогодишњи политичари. Можда Вукановић члан предсједништва, Јелена предсједник Владе и предсједник РС-а мора бити неко из СДС-а ( рецимо тај Миличевић или поново кандидовати Говедарицу). Јбг, мала бара, остаће их много незадовољних. Видјећемо договор странака. Нисам оптимиста да ће се лако договорити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови

05.10.2021 12:21

Ви сви сто навијате да ли знате да на укц долази кисеоник од месера из Сарајева а товари се у Хрватској још и дупло скупљи браво за опзицију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

05.10.2021 13:52

Тацноје народу је доста мафијаске власти

ОДГОВОРИТЕ