Станивуковић и Илић договорили: Биће сједница

- Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић и градоначелник Драшко Станивуковић договорили су данас да сједница локалног парламента буде одржана у понедјељак, 11. октобра.

Република Српска 05.10.2021 | 11:08
Станивуковић и Илић договорили: Биће сједница

Илић је рекао да се одазвао позиву градоначелника да јутрос одрже састанак, на којем је било ријечи о свим спорним питањима, због којих одборници скупштинске већине нису жељели да присуствују засједању парламента које је првобитно било заказано 21. септембра.

"Ово је почетак радних састанака између скупштинске већине и градоначелника. Свјесни смо да једна страна без друге не може ништа урадити за грађане и град. До краја седмице састаћемо се са представницима осталих политичких партија заступљених у Скупштини града и дефинисати одређена питања, те наставити скупштинска засједања у нормалном тону", рекао је Илић новинарима.

Он је навео да је ово једини могући начин да се покуша пронаћи заједнички језик, што није једноставно.

"Скупштинска већина ће имати своје захтјеве, али вјерујем да ћемо пронаћи средње рјешење. Нисам сигуран да је могуће испунити све што желе и скупштинска већина и градоначелник, али покушаћемо наћи консензус", напоменуо је Илић.

Илић је навео да је заједнички циљ да се припреми и одржи и децембарска сједница на којој ће бити буџет за наредну годину, наводећи да се мора избјећи било какво привремено финансирање, да се Бањалука не би нашла у истој ситуацији у којој је била почетком ове године.

Градоначелник Драшко Станивуковић истакао је да је ова сједница градског парламента изузетно важна, јер се на њој расправља о Нацрту ребаланса буџета, да ће, ако буде даље пролонгирана, каснити и све наредне сједнице, те је питање да ли ће град до децембра доћи до буџета за наредну годину.

"Знам колико је ребаланс важан, јер је буџетски оквир већи за 23 милиона КМ, зато смо нашли компромисно рјешење. Мој захтјев је био да се засједа одмах у понедјељак, а да до краја седмице разговарамо о свим питањима. У понедјељак ћемо сјести у скупштинске клупе и радићемо док год не завршимо", навео је Станивуковић.

Он је додао да је на састанку било ријечи о амандманима уложеним на буџет града, о којима ће Уставни суд Српске у октобру дати став, те да је договорено да и једни и други поштују тај став. 

(Срна Фото: Срна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

хако

05.10.2021 10:21

Прво узјасите коња,па направите два круга око скупстине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тнт

05.10.2021 10:33

Јел то Илићу страх од народа који вас је у суботу изружио? Срам да вас буде. Бандо једна! Како сад можеш одржати скупштину?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

05.10.2021 10:36

Секта је науцила да се уградјује у све пројекте и сад тога нема па це опструисати. Сами се играјте ватром. Народу је вода у уси усла и не мозе вас оцима гледати због пљацке и убијања на респираторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

05.10.2021 10:57

Ево се прица по граду,да хоце да предје код Драска и да Драско има вецину!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

05.10.2021 13:37

Колико му је плацено за то?

Name

Б.лука

05.10.2021 10:58

Мали црвени човечуљак....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл 2

05.10.2021 11:17

Напуста илиц СНСД_е!!!Иде он и јос 3 одборника у независне!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

05.10.2021 13:59

ШТА ЋЕ ИЛИЋ НЕМА ВРЕМЕНА, ПУНО ЈЕ ПРИВАТНИХ ПОСЛОВА

ОДГОВОРИТЕ
Name

06.10.2021 10:32

Овај ИЛИЋ као да је ишао у неку поправну школу, дијечко нити правилно прича нити мисли само проводи РЕЖИМСКЕ наредбе!

ОДГОВОРИТЕ