Stanivuković i Ilić dogovorili: Biće sjednica

- Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić i gradonačelnik Draško Stanivuković dogovorili su danas da sjednica lokalnog parlamenta bude održana u ponedjeljak, 11. oktobra.

Republika Srpska 05.10.2021 | 11:08
Stanivuković i Ilić dogovorili: Biće sjednica

Ilić je rekao da se odazvao pozivu gradonačelnika da jutros održe sastanak, na kojem je bilo riječi o svim spornim pitanjima, zbog kojih odbornici skupštinske većine nisu željeli da prisustvuju zasjedanju parlamenta koje je prvobitno bilo zakazano 21. septembra.

"Ovo je početak radnih sastanaka između skupštinske većine i gradonačelnika. Svjesni smo da jedna strana bez druge ne može ništa uraditi za građane i grad. Do kraja sedmice sastaćemo se sa predstavnicima ostalih političkih partija zastupljenih u Skupštini grada i definisati određena pitanja, te nastaviti skupštinska zasjedanja u normalnom tonu", rekao je Ilić novinarima.

On je naveo da je ovo jedini mogući način da se pokuša pronaći zajednički jezik, što nije jednostavno.

"Skupštinska većina će imati svoje zahtjeve, ali vjerujem da ćemo pronaći srednje rješenje. Nisam siguran da je moguće ispuniti sve što žele i skupštinska većina i gradonačelnik, ali pokušaćemo naći konsenzus", napomenuo je Ilić.

Ilić je naveo da je zajednički cilj da se pripremi i održi i decembarska sjednica na kojoj će biti budžet za narednu godinu, navodeći da se mora izbjeći bilo kakvo privremeno finansiranje, da se Banjaluka ne bi našla u istoj situaciji u kojoj je bila početkom ove godine.

Gradonačelnik Draško Stanivuković istakao je da je ova sjednica gradskog parlamenta izuzetno važna, jer se na njoj raspravlja o Nacrtu rebalansa budžeta, da će, ako bude dalje prolongirana, kasniti i sve naredne sjednice, te je pitanje da li će grad do decembra doći do budžeta za narednu godinu.

"Znam koliko je rebalans važan, jer je budžetski okvir veći za 23 miliona КM, zato smo našli kompromisno rješenje. Moj zahtjev je bio da se zasjeda odmah u ponedjeljak, a da do kraja sedmice razgovaramo o svim pitanjima. U ponedjeljak ćemo sjesti u skupštinske klupe i radićemo dok god ne završimo", naveo je Stanivuković.

On je dodao da je na sastanku bilo riječi o amandmanima uloženim na budžet grada, o kojima će Ustavni sud Srpske u oktobru dati stav, te da je dogovoreno da i jedni i drugi poštuju taj stav. 

(Srna Foto: Srna)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

hako

05.10.2021 10:21

Prvo uzjasite konja,pa napravite dva kruga oko skupstine.

ODGOVORITE
Name

Tnt

05.10.2021 10:33

Jel to Iliću strah od naroda koji vas je u subotu izružio? Sram da vas bude. Bando jedna! Kako sad možeš održati skupštinu?

ODGOVORITE
Name

Xx

05.10.2021 10:36

Sekta je naucila da se ugradjuje u sve projekte i sad toga nema pa ce opstruisati. Sami se igrajte vatrom. Narodu je voda u usi usla i ne moze vas ocima gledati zbog pljacke i ubijanja na respiratorima.

ODGOVORITE
Name

Bl

05.10.2021 10:57

Evo se prica po gradu,da hoce da predje kod Draska i da Drasko ima vecinu!!

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

05.10.2021 13:37

Koliko mu je placeno za to?

Name

B.luka

05.10.2021 10:58

Mali crveni čovečuljak....

ODGOVORITE
Name

Bl 2

05.10.2021 11:17

Napusta ilic SNSD_e!!!Ide on i jos 3 odbornika u nezavisne!!

ODGOVORITE
Name

XL

05.10.2021 13:59

ŠTA ĆE ILIĆ NEMA VREMENA, PUNO JE PRIVATNIH POSLOVA

ODGOVORITE
Name

XL

06.10.2021 10:32

Ovaj ILIĆ kao da je išao u neku popravnu školu, diječko niti pravilno priča niti misli samo provodi REŽIMSKE naredbe!

ODGOVORITE