Родољуб Драшковић: Пословни систем штитимо од пљачке!

Родољуб Драшковић предсједник пословног система "Сwисслион-Таково" изјавио је да је ово предузеће подносило тужбе и жалбе против Нове банке а.д. Бањалука, јер је како каже, уцијењен да морам потписати одлуку о јемству са гаранцијом да никада неће пустити гаранцијску мјеницу на наплату

Република Српска 04.10.2021 | 17:22
Родољуб Драшковић: Пословни систем штитимо од пљачке!

Драшковић каже да су подносили кривичне пријаве за организовани криминал без резултата.

"Подносили смо тужбе и жалбе против Нове банке а.д. Бања Лука и Недомекса, доказујући да  Сwисслион д.о.о. Требиње никада није користило кредите код Нове банке. Правна држава не функционише", истиче он и додаје:

"Уцијењен сам од стране Младена Милановића Каје, који је највећи акционар у Новој банци и од стране Неђељка Елека, да морам потписати одлуку о јемству са гаранцијом да никада неће пустити гаранцијску мјеницу на наплату. Чим су дошли у посјед мјенице пустили су је на наплату и блокирали рачун Сwисслион-а Требиње."

"Оснивачи Сwисслион д.о.о. Требиње су покренули тужбу, којом оспоравају Уговор о јемству. Запослени у Пословном систему Сwисслион-Таково у Босни и Херцеговини су спремни да свим средствима штите Пословни систем од пљачке", истакао је он.

"Ја морам стати на чело радничког покрета и нећемо стати док се тајкуни и криминалци режима не приведу правди", нагласио је Драшковић.

Међутим у саопштењу за јавност из Нове банке а.д. Бањалука се каже да није ријеч о пљачки од стране Нове банке, већ позивању јемца да своје обавезе изврши, како се и обавезао. 

"Наиме, окарактерисани спорни однос Нове банке а.д. Бања Лука са привредним друштвом Сwисслион д.о.о. Требиње заснован је по основу Уговора о јемству, који је пуноважно, од стране овлаштених представника оба привредна друштва закључен 12.04.2017. године. Истом је претходило доношење одлука од стране надлежних органа, при чему је одлуку о давању јемства донијела Скупштина друштва Сwисслион д.о.о. Требиње, а исту је потписао господин Родољуб Драшковић, у функцији предсједника Скупштине", каже се у саопштењу из Нове банке.

Додају да предметним уговором је Сwисслион д.о.о. Требиње прихватио да јемчи за обавезе привредног друштва Недомеx д.о.о. Пале, те да у случају да исто не измири благовремено своје обавезе према Банци, то уради на позив Банке. У конкетном случају није ријеч о пљачки од стране Нове банке, већ позивању јемца да своје обавезе изврши, како се и обавезао. 

"Нова банка а.д. Бања Лука скреће пажњу да није иницирала покретање стечајног поступка над привредним друштвом Сwисслион д.о.о. Требиње, већ повезано привредно друштво Сwисслион индустрија алата а.д. Требиње, што је јавно доступна и провјерљива информација", каже се у саопштењу.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

МИ6

04.10.2021 16:12

Елек звани превара,његов Недомеx остао дузан 25 милиона банкама и добављацима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сада

04.10.2021 21:12

Сада га Клошарац шаље да спашава Андрићград,Випеградр мека ти је Бог у помоћи

Name

Хамис

04.10.2021 18:38

А ко те тјерао да потписујес да будес зирант? Ах да он ти је радио дистрибуцију по великим системима па те заврно као и остале .

ОДГОВОРИТЕ