Rodoljub Drašković: Poslovni sistem štitimo od pljačke!

Rodoljub Drašković predsjednik poslovnog sistema "Swisslion-Takovo" izjavio je da je ovo preduzeće podnosilo tužbe i žalbe protiv Nove banke a.d. Banjaluka, jer je kako kaže, ucijenjen da moram potpisati odluku o jemstvu sa garancijom da nikada neće pustiti garancijsku mjenicu na naplatu

Republika Srpska 04.10.2021 | 17:22
Rodoljub Drašković: Poslovni sistem štitimo od pljačke!

Drašković kaže da su podnosili krivične prijave za organizovani kriminal bez rezultata.

"Podnosili smo tužbe i žalbe protiv Nove banke a.d. Banja Luka i Nedomeksa, dokazujući da  Swisslion d.o.o. Trebinje nikada nije koristilo kredite kod Nove banke. Pravna država ne funkcioniše", ističe on i dodaje:

"Ucijenjen sam od strane Mladena Milanovića Kaje, koji je najveći akcionar u Novoj banci i od strane Neđeljka Eleka, da moram potpisati odluku o jemstvu sa garancijom da nikada neće pustiti garancijsku mjenicu na naplatu. Čim su došli u posjed mjenice pustili su je na naplatu i blokirali račun Swisslion-a Trebinje."

"Osnivači Swisslion d.o.o. Trebinje su pokrenuli tužbu, kojom osporavaju Ugovor o jemstvu. Zaposleni u Poslovnom sistemu Swisslion-Takovo u Bosni i Hercegovini su spremni da svim sredstvima štite Poslovni sistem od pljačke", istakao je on.

"Ja moram stati na čelo radničkog pokreta i nećemo stati dok se tajkuni i kriminalci režima ne privedu pravdi", naglasio je Drašković.

Međutim u saopštenju za javnost iz Nove banke a.d. Banjaluka se kaže da nije riječ o pljački od strane Nove banke, već pozivanju jemca da svoje obaveze izvrši, kako se i obavezao. 

"Naime, okarakterisani sporni odnos Nove banke a.d. Banja Luka sa privrednim društvom Swisslion d.o.o. Trebinje zasnovan je po osnovu Ugovora o jemstvu, koji je punovažno, od strane ovlaštenih predstavnika oba privredna društva zaključen 12.04.2017. godine. Istom je prethodilo donošenje odluka od strane nadležnih organa, pri čemu je odluku o davanju jemstva donijela Skupština društva Swisslion d.o.o. Trebinje, a istu je potpisao gospodin Rodoljub Drašković, u funkciji predsjednika Skupštine", kaže se u saopštenju iz Nove banke.

Dodaju da predmetnim ugovorom je Swisslion d.o.o. Trebinje prihvatio da jemči za obaveze privrednog društva Nedomex d.o.o. Pale, te da u slučaju da isto ne izmiri blagovremeno svoje obaveze prema Banci, to uradi na poziv Banke. U konketnom slučaju nije riječ o pljački od strane Nove banke, već pozivanju jemca da svoje obaveze izvrši, kako se i obavezao. 

"Nova banka a.d. Banja Luka skreće pažnju da nije inicirala pokretanje stečajnog postupka nad privrednim društvom Swisslion d.o.o. Trebinje, već povezano privredno društvo Swisslion industrija alata a.d. Trebinje, što je javno dostupna i provjerljiva informacija", kaže se u saopštenju.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

MI6

04.10.2021 16:12

Elek zvani prevara,njegov Nedomex ostao duzan 25 miliona bankama i dobavljacima

ODGOVORITE
Name

Sada

04.10.2021 21:12

Sada ga Klošarac šalje da spašava Andrićgrad,Vipegradr meka ti je Bog u pomoći

Name

Hamis

04.10.2021 18:38

A ko te tjerao da potpisujes da budes zirant? Ah da on ti je radio distribuciju po velikim sistemima pa te zavrno kao i ostale .

ODGOVORITE