Прије убиства нападач одвео Ђокиће у мочвару

Трочлана породица Ђокић, чија су тијела нађена спаљена у селу Моравац, убијени су у ноћи 26. септембра након што су из тог села кренули ка Алексинцу, гдје су живјели.

Србија 03.10.2021 | 13:22
Прије убиства нападач одвео Ђокиће у мочвару

Директор полиције Србије Владимир Ребић истакао је у гостовању на ТВ Прва да немају никакву дилему да се десило убиство трочлане породице Ђокић.

"Ми у овом тренутку радимо на расвјетљавању догађаја, и даље немамо информацију ко је убица. Потрага је трајала три дана. У сваком случају, полиција је сазнала за њхов нестанак у уторак касно поподне. Када смо добили податак да је возило наводно виђено на камери на потезу код Житковца, наша истрага се преусмјерила у том правцу", рекао је Ребић.

Како је навео Ребић, тијела су нађена у атару села Моравац, а возило 12 километара даље.

"Прво вријеме када су камере снимиле возило је понедјељак у 00:24 када су кренули из куће Горанове мајке. Нису кренули у правцу Алексинца, прије него их је камера снимила на крају села Моравац, гдје се завршава асфалтни пут. На основу тога закључили смо да је возило кренуло у правцу атара села Моравац", објашњава он.

Он је нагласио да се ради о веома неприступачном терену.

" Хоћу да напоменем да се ради о руралном подручју, гдје нема толико камера као у Београду. Камера једне приватне куће их је снимила, да су кренули у правцу атара ка њивама, а не ка свом дому. Један члан родбине је препознао на камери ауто својих рођака, а накнадно када смо добили логове мобилних телефона указивало је да нису кренули ка сјеверу, него на југ. У 2.05 је посљедњи пут уочено возило. Прво су убијени, па је потом спаљено возило неколико километара даље. Ми мислимо да су убијени неких два сата раније. То указује да је убица имао неких 70 минута времена да изврши ово језиво убиство", додао је Ребић.

Он наводи да није познато на који је начин породица Ђокић убијена. Форензичари ће да изврше детаљни увиђај, али је "неминовно да је постојала четврта особа, или више њих".

Тијела су, како каже пронађена спаљена и затрпана, а пронашли су их јер су видјели руку која вири из шипражја.

"Не бих много да откривам, али се очигледно ради о добро припремљеном злочину. Набављен је и бензин да се спали возило и жртве. Горана смо идентификовали на основу отиска, Гордану на основу накита који је носила, док њихову кћерку, нажалост, нисмо могли тачно да идентификујемо, с обзиром на то у каквом стању смо затекли тијело. За сада врло мало података имамо, али се надам да ћемо у наредним данима успјети да ријешимо овај монструозни злочин", истакао је.