Епидемиолошка ситуација у Србији катастрофална

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да је епидемиолошка ситуација "катастрофална" и да је једини излаз вакцинација наводећи да ће се Кризни штаб за борбу против короне састати идуће недеље.

Србија 02.10.2021 | 14:11
Епидемиолошка ситуација у Србији катастрофална

- Да уведемо сада рестриктивне мере смирило би се и имали бисмо поново катастрофалну ситуацију. Једини начин је вакцинација и подршка читавог нашег друштва процесу вакцинације. Држава је свој посао урадила и то на најбољи начин - рекла је Брнабић после свечаности поводом конкурса за изградњу нових објеката уметничких факултета у Београду.

Премијерка је рекла да не верује у (рестриктивне) мере и интервенционализам државе да се вакцинација споведе.

- Не верујем у мере. Рекла сам то медицинском делу Кризног и не слажемо се. Моја је одговорност. Ја не верујем у исте мере као што су биле пре вакцине. Зашто онда имамо вакцине? Зашто ми морамо да радимо нешто мимо света? Показале су нам неке друге државе кад вакцинишу 80 одсто популације како изгледа епидемиолошка слика и да се враћају нормалном животу - рекла је Брнабић.

Позвала је грађане да се понашају одговорно.

- Немамо једног инспектора по једном становнику и то не може да се исконтролише ако сви, сваки појединац, није одговоран. И нисмо друштво малоумних, ја одбијам да верујем да јесмо, а сви који ми кажу да сваки дан треба да уводимо рестриктивне мере и да интервенционизам државе треба да иде дотле да, ваљда, идемо по кућама и кажемо људима немојте да гурате прсте у штекер да вас не би ударила струја, ја у то друштво и државу не верујем - рекла је Брнабић.

Нагласила је и да сви морамо да станемо на лопту и причамо шта је друштвена одговорност и шта је грађанска солидарност.

- А ми шта радимо? Не верујемо у вакцине него ћемо да се затварамо. Не. Ја верујем у вакцине, мислим да је то једини излаз и мислим да сви треба да се вакцинишемо - рекла је Брнабић.

(Бета Фото: ФоНет/Влада Србије)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Срб

02.10.2021 12:20

Погледај проценат вакцинисаних у Израелу и дневни број заражених, чак су кренули и са трећом вакцином, оставите народ на миру, "кључна седмица" никад није дошла...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

02.10.2021 15:51

Ако си убијеђен да од вакцина нема ништа требаш хитно на посматрање.

Name

РЕ за РЕ

02.10.2021 17:14

Не ради овде да ли си за вакцине или не већ Пфаизер тиранију! У Израелу је 80% становништва вакцинисано Пфаизер вакцином и хаос, крива заражених и преминулих прогресивно расте. Моје комшије врата до врата у згради доктори вакцинисани Пфаизером имају упала плућа обострану и леже у Батајници у ковид болници.Пример, пред очима. Вакцинисани шире заразу као преносиоци што никада није било са вакцинама против других вируса. Хоће да вакцинишу децу, али само Пфаизером док одрасли имају избор, ако хоћеш трећу дозу само ти са ТВ екрана "струка" из кризног штаба препоручује Пфаизер и хвали га јер су на њиховом платном списку(лако проверљиво на сајту) . Да нема ових из кризног штаба народ би се више вакцинисао. Убише у појам народ већ 18 месеци. Ако уведу ковид пропуснице настаће хаос и инат ће прорадити јер се Срби увек деле па још једна подела ће бити као тектонски расед. Ко жели Пфаизер нека узме, ко неће нека узме друге вакцине за прву, а и трећу дозу,а не више да тупите са Пфаизером. Одбите од деце, трудница и дојиља само са Пфаизером који има привремену дозволу, а они сами кажу да је њихова вакцина експериментална до децембра 2023 године. Нећемо да будемо Пфаизер заморчићи. Када "струка" из кризног штаба престане да притиска народ, да своју децу, труднице, дојиље може и мора вакцинисати Пфаизером проценат вакцинисаних никада неће повећати. Децу вам бре недамо!

Name

ре

02.10.2021 18:00

додји код доде на кисик,гарант прави,боље ти је њему вјеровати него свим струцњацима на свијету,само тако,ако ти буде фрка,до првог аутолимара по дозу кисика,и све супер,подрзавам те,и гледај да је аутолимар србин,хоце ови други зајебат

Name

Вук

02.10.2021 12:25

Слобода одлучивања је загарантовано право сваког градјанина. Упорно намећете своје ставове. Ја се нећу вакцинисати, али никоме нећу сугерисати шта да учини, нека свако ради по својој савјеати и због тога ме страшно нервира када ми неко намеће свој став. Кажете вакцина је заштита, ево ви сте заштићени и преживјећете, али ми није јасно због чега и од мене тражите да се заштитим и зашто ви водите рачуна о мом здрављу више од мене самог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Вук

02.10.2021 13:30

Никога није брига за твоје здравље (осим тебе самог). У условима епидемије не постоји лицно здравље јер све сто ти радис (или не радис) директно утице на све друге људе на планети. У цивилизованим друствима свака индивидуа зна да у одредјеним слуцајевима друство као колектив има предност над насим лицним слободама. Цак и Американци који су изградили култ индивидуе постују ситуације у којима опста безбједност захтјева ограницавање лицних слобода. Не намецем ти одлуку да се вакцинисес, вец те подстицем да престанес да мислис да се свијет врти око тебе. Има нас много милијарди на овој планети, ниси сам нити најбитнији. У реду је ако не зелис вакцину, али онда требас да се придрзавас свих епидемиолоских мјера, јер све сто радис утице на здравље и слободе других људи које ти немас право да угрозавас. И морам да додам да твоје право одлуцивања и твоја савјест немају појма о епидемилогији, вирусологији, или медицини па су потпуно некомпетентни у овој ситуацији.

Name

Добој

02.10.2021 13:38

Према званицним информацијама доступним на интернету, они тренутно имају око 45.412 активних слуцајева заразених. Од тога је око 44.826 (99%) са благим симптомима а преко 500 слуцајева са тезом клиницком сликом. Тако да вакцина не знаци да се нецемо заразити, али знаци да це клиницка слика бити слабија.

Name

@@ВУК

02.10.2021 14:20

Ево ти знас о вирусу све и молим те пријави се у најблизу амбуланту или болницу да тамо дас своје велико знање о епидемилогији, вирусологији и медицини.

Name

Хе Хе

02.10.2021 14:56

Лепо си одговорио Човеку, нема шта, добро си саставио текст. Да те питам нешто, зар ти стварно мислиш да те милијарде Људи и њихови животи некога интересују, али стварно. Ти као да живиш у некој Комуни у којој владају љубав и хармонија, осврни се око себе, овде нико никога де хебе ни за суву шљиву ако нема неки велики интерес.

Name

Ре

03.10.2021 10:07

Не постоји колективни имунитет то је лазна глобалистицка творевина сзо секте и фармако култа. Постоји само индивидуални имунитет. Твој лазни колективни имунитет би постојао да су сви људи сијамски близанци. Ако неко нема памети да би му то било јасно то је његов проблем.

Name

Пјонг Јанг

02.10.2021 12:51

Када Народ ,нон стоп држиш у страху и паници, можеш му радити шта хоћеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

02.10.2021 14:17

Питање са добром намјером. Стварно вјерујете да дрзаве спроводе ове мјеру у циљу застите народа?

Name

ре

02.10.2021 18:06

ста да је опозиција рекла,вакцинисите се људи,а њих вец 90 посто вец вакцинисаних

Name

Злаја

02.10.2021 13:09

Значи вакцине су почеле да дјелују. Мислим да је осма доза пресудна .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланка

02.10.2021 13:41

Ниста само лоцкдоwн једно мјесец дана па ком опанци ком обојци...Узбуна се дигла сто вакцинисани сто не вакцинисани,онако на истој скали су по питању здравља и застите...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуки 18

02.10.2021 13:41

Узалуд сте мрцварили људе петодневним полицијским сатом. Одлука да пензионери иду у куповину у 4 сата у јутро, ући ће у анале и историју јада и не знања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бок

02.10.2021 13:44

Прваци по набавци вакцина, али и по смртности. Добро котирате и у криминалитету. Срби баш немају среће са влашћу, али нико нам није крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јос

02.10.2021 14:29

Највеца вакцинација највеца смртност нсјвеци криминал ии јос ако је нај кисеоник О = О !! Е онда сте на.....бали као и Би Ха!!!!!!!

Name

МЕНАГЕР

02.10.2021 13:48

Колики год проценат вакцинисани имате ситуација са короном не би требала бити гора од оног прослог таласа јер тада нитко није био вакцинисан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цик

02.10.2021 17:44

Ма ста казес ана болан....а прије неколико мјесеци вуле пред камерама да србија плива у вакцинама

ОДГОВОРИТЕ