УЕФА забранила Врањешу да игра због тетоваже

Први пут у скоријој историји европске куће фудбала стављена рампа на наступ једног играча због личности коју је он тетовирао на свом телу

Спорт 01.10.2021 | 07:40
УЕФА забранила Врањешу да игра због тетоваже

Фудбал ово не памти! УЕФА је направила преседан и први пут забранила једном фудбалеру да игра утакмице ако не покрије спорну тетоважу!

У питању је Огњен Врањеш и његова чувена слика војводе Ђујића, коју већ дуго година има на руци. У Ниону је након пријаве Међународне мреже за антидискриминацију и инклузију у фудбалу (ФАРЕ) покренута истрага против фудбалера грчког АЕК.

Разлог је тај што контроверзни фудбалер из Босне и Херцеговине има на десној руци тетоважу четничког војводе Ђујића. Она је примећена на утакмици између Вележа и АЕК у оквиру друге рунде квалификација за Лигу конференције, где су као победници из овог двомеча изашли фудбалери из Мостара.

Међународна мрежа за антидискриминацију и инклузију у фудбалу (ФАРЕ) наводи да је Врањеш имао тетоважу с мотивима "који позивају на фашизам". Бројни европски медији су писали о овом спорном догађају, између осталих и француски Екип, који каже да ће у наредним интернационалним мечевима морати да сакрије спорну тетоважу уколико жели да избегне драстичну казну, много већу од неиграња неколико утакмица.

Француски лист наводи да УЕФА није давала више информација, само одлуку да је ова тетоважа недопустива и остаје да се види како ће Врањеш на то реаговати. Својевремено је Огњен тетовирао границе Републике Српске, па је то преправљао када је добио позив у репрезентацију Босне и Херцеговине. Тетоважа четничког војводе Момчила Ђујића је и разлог зашто је Врањеш напустио репрезентацију БиХ, када га је из исте избацио Роберт Просинечки, који је тада био селектор "змајева".

(Курир Фото:ПРОФИМЕДИА)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Вук

01.10.2021 07:04

Европска демократија и људска права... који је то суд на свијету квалификовао Војводу Ђујића као фашисту? Суд УЕФЕ? Војвода је живио у УСА мирно деценијама након рата, и заиста је нејасна ова одлука. Европски суд за људска права ће пресудити у корист фудбалера и УЕФА ће му платити милонску одштету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

01.10.2021 07:28

Спортски

ОДГОВОРИТЕ