UEFA zabranila Vranješu da igra zbog tetovaže

Prvi put u skorijoj istoriji evropske kuće fudbala stavljena rampa na nastup jednog igrača zbog ličnosti koju je on tetovirao na svom telu

Sport 01.10.2021 | 07:40
UEFA zabranila Vranješu da igra zbog tetovaže

Fudbal ovo ne pamti! UEFA je napravila presedan i prvi put zabranila jednom fudbaleru da igra utakmice ako ne pokrije spornu tetovažu!

U pitanju je Ognjen Vranješ i njegova čuvena slika vojvode Đujića, koju već dugo godina ima na ruci. U Nionu je nakon prijave Međunarodne mreže za antidiskriminaciju i inkluziju u fudbalu (FARE) pokrenuta istraga protiv fudbalera grčkog AEK.

Razlog je taj što kontroverzni fudbaler iz Bosne i Hercegovine ima na desnoj ruci tetovažu četničkog vojvode Đujića. Ona je primećena na utakmici između Veleža i AEK u okviru druge runde kvalifikacija za Ligu konferencije, gde su kao pobednici iz ovog dvomeča izašli fudbaleri iz Mostara.

Međunarodna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u fudbalu (FARE) navodi da je Vranješ imao tetovažu s motivima "koji pozivaju na fašizam". Brojni evropski mediji su pisali o ovom spornom događaju, između ostalih i francuski Ekip, koji kaže da će u narednim internacionalnim mečevima morati da sakrije spornu tetovažu ukoliko želi da izbegne drastičnu kaznu, mnogo veću od neigranja nekoliko utakmica.

Francuski list navodi da UEFA nije davala više informacija, samo odluku da je ova tetovaža nedopustiva i ostaje da se vidi kako će Vranješ na to reagovati. Svojevremeno je Ognjen tetovirao granice Republike Srpske, pa je to prepravljao kada je dobio poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Tetovaža četničkog vojvode Momčila Đujića je i razlog zašto je Vranješ napustio reprezentaciju BiH, kada ga je iz iste izbacio Robert Prosinečki, koji je tada bio selektor "zmajeva".

(Kurir Foto:PROFIMEDIA)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Vuk

01.10.2021 07:04

Evropska demokratija i ljudska prava... koji je to sud na svijetu kvalifikovao Vojvodu Đujića kao fašistu? Sud UEFE? Vojvoda je živio u USA mirno decenijama nakon rata, i zaista je nejasna ova odluka. Evropski sud za ljudska prava će presuditi u korist fudbalera i UEFA će mu platiti milonsku odštetu.

ODGOVORITE
Name

Zoki

01.10.2021 07:28

Sportski

ODGOVORITE