Високопозиционирани службеници ухапшени у дистрикту Брчко

Како наводе из полиције, активности су реализоване уз подршку Обавјештајно безбједносне агенције БиХ и Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а данас су резултовале хапшењем и претресима на више локација.

Босна и Херцеговина 30.09.2021 | 21:48
Високопозиционирани службеници ухапшени у дистрикту Брчко

Високопозиционирани службеници Завода за планирање, пројектовање и развој Брчко дистрикта те Јавног предузећа Путеви Брчко ухапшени су у данашњој полицијској акцији која је проведена на подручју тог града. Они се сумњиче за спорне процедуре конкурса за запошљавање.

Полиција Брчко дистрикта је под надзором тамошњег тужилаштва, а по наредбама Основног суда континуираним планским и вишемјесечним истражним активностима у оквиру оперативне акције кодног назива "Систем" истраживала и документовала кривична дјела против службене и друге одговорности у вези процедура код јавног конкурса за запошљавање у Заводу за планирање, пројектовање и развој Брчко дистрикта.

Како наводе из полиције, активности су реализоване уз подршку Обавјештајно безбједносне агенције БиХ и Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а данас су резултовале хапшењем и претресима на више локација.

"Том приликом су на више локација на подручју Брчко дистрикта БиХ извршена претресања особа, објеката, службених просторија и возила. Радње доказивања проводе се према три осумњичена и то И. Д., рођен 1947., А. И., рођен 1974. и Б. Д., рођен 1982., сви из Брчког, од којих су два високопозиционирани службеници Завода за планирање, пројектовање и развој Брчко дистрикта, док је трећа особа високопозиционирани радник Јавног предузећа Путеви Брчко и предсједник је надзорног одбора завода", истакли су из брчанске полиције.

Иначе, у данашњој акцији су ухапшени Исмет Дедеић, Анто Илић и Бојан Делић који ће у извјештај о почињеном кривичном Злоупотреба положаја или овлаштења бити предати у даљу надлежност Тужилаштву Брчко дистрикта.

(Агенције Фото: Брцкоданас) 

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Отахарин

30.09.2021 20:05

Па сто тако не похапсисхе у Бијељини, оне из Завода за изградњу, него, само смјени лу и Цао, ником ништа! Два стана у Н Саду, два у Бг, три у Бијељини, човјек купио! Еееј! А камо још шта све... Алооо, љууди, хоце ли ико икада, овдје одговарати за пљачку? Не само ухапсити, него и одузети имовину, отпустити све које су позаписљавалу(лично, своју дјецу) и свалерке, наравно! Не требају имена. Зна се све. Валда це неко, урадити нешто, по том питању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.09.2021 21:20

Нека похапсе све оне који раде са дипломама купљеним на Европском и Интернационалном универзитету.

Name

Ре

30.09.2021 22:08

Како Ф БиХ и РС раде ефикасно у Брчком.

Name

ПРИЈЕДОР

01.10.2021 06:04

У Граду Приједору је све по закону, ради мама у градској управи па мора и кћерка, седам мама и седам кћери и синова. Конкурса нема ни на видику, Сале одлучује о свему.

Name

Хамис

30.09.2021 21:15

Хахахаха запослио Исмет без да је питао Кадрица,Којица и Домица и одмах хапсење јос мало ове цемо морати питати да идемо пискити ,па будала зна да се у Брцком не мозе ни цистацица запослити без политицке подрске а сад као постење

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Конзервин

30.09.2021 22:28

Плус наси кровни прозори на згради које смо платили са рацуна Водовода и Канализације Бн, док сам тамо био неки директорчић

Name

Генијалац

01.10.2021 06:20

Куку леле, ако хапсе њих, ко це хапсити нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Засто иницијали

01.10.2021 06:38

Потребно је јавно навести имена ових криминалаца из власти, који се тако понасају дуго времена, док се неко ко одсјеце 2м дрва, јер нема да купи, или направи нему баналну греску, написе пуним именом, итекако без пардона. Засто се овако јавно стите криминалци из власти, који варају, понизавају и изигравају народ, поготово дрзавне институције које сматрају "својом прцијом"???

ОДГОВОРИТЕ