Visokopozicionirani službenici uhapšeni u distriktu Brčko

Kako navode iz policije, aktivnosti su realizovane uz podršku Obavještajno bezbjednosne agencije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a danas su rezultovale hapšenjem i pretresima na više lokacija.

Bosna i Hercegovina 30.09.2021 | 21:48
Visokopozicionirani službenici uhapšeni u distriktu Brčko

Visokopozicionirani službenici Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta te Javnog preduzeća Putevi Brčko uhapšeni su u današnjoj policijskoj akciji koja je provedena na području tog grada. Oni se sumnjiče za sporne procedure konkursa za zapošljavanje.

Policija Brčko distrikta je pod nadzorom tamošnjeg tužilaštva, a po naredbama Osnovnog suda kontinuiranim planskim i višemjesečnim istražnim aktivnostima u okviru operativne akcije kodnog naziva "Sistem" istraživala i dokumentovala krivična djela protiv službene i druge odgovornosti u vezi procedura kod javnog konkursa za zapošljavanje u Zavodu za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta.

Kako navode iz policije, aktivnosti su realizovane uz podršku Obavještajno bezbjednosne agencije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a danas su rezultovale hapšenjem i pretresima na više lokacija.

"Tom prilikom su na više lokacija na području Brčko distrikta BiH izvršena pretresanja osoba, objekata, službenih prostorija i vozila. Radnje dokazivanja provode se prema tri osumnjičena i to I. D., rođen 1947., A. I., rođen 1974. i B. D., rođen 1982., svi iz Brčkog, od kojih su dva visokopozicionirani službenici Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta, dok je treća osoba visokopozicionirani radnik Javnog preduzeća Putevi Brčko i predsjednik je nadzornog odbora zavoda", istakli su iz brčanske policije.

Inače, u današnjoj akciji su uhapšeni Ismet Dedeić, Anto Ilić i Bojan Delić koji će u izvještaj o počinjenom krivičnom Zloupotreba položaja ili ovlaštenja biti predati u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta.

(Agencije Foto: Brckodanas) 

 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Otaharin

30.09.2021 20:05

Pa sto tako ne pohapsishe u Bijeljini, one iz Zavoda za izgradnju, nego, samo smjeni lu i Cao, nikom ništa! Dva stana u N Sadu, dva u Bg, tri u Bijeljini, čovjek kupio! Eeej! A kamo još šta sve... Alooo, ljuudi, hoce li iko ikada, ovdje odgovarati za pljačku? Ne samo uhapsiti, nego i oduzeti imovinu, otpustiti sve koje su pozapisljavalu(lično, svoju djecu) i svalerke, naravno! Ne trebaju imena. Zna se sve. Valda ce neko, uraditi nešto, po tom pitanju.

ODGOVORITE
Name

re

30.09.2021 21:20

Neka pohapse sve one koji rade sa diplomama kupljenim na Evropskom i Internacionalnom univerzitetu.

Name

Re

30.09.2021 22:08

Kako F BiH i RS rade efikasno u Brčkom.

Name

PRIJEDOR

01.10.2021 06:04

U Gradu Prijedoru je sve po zakonu, radi mama u gradskoj upravi pa mora i kćerka, sedam mama i sedam kćeri i sinova. Konkursa nema ni na vidiku, Sale odlučuje o svemu.

Name

Hamis

30.09.2021 21:15

Hahahaha zaposlio Ismet bez da je pitao Kadrica,Kojica i Domica i odmah hapsenje jos malo ove cemo morati pitati da idemo piskiti ,pa budala zna da se u Brckom ne moze ni cistacica zaposliti bez politicke podrske a sad kao postenje

ODGOVORITE
Name

Darko Konzervin

30.09.2021 22:28

Plus nasi krovni prozori na zgradi koje smo platili sa racuna Vodovoda i Kanalizacije Bn, dok sam tamo bio neki direktorčić

Name

Genijalac

01.10.2021 06:20

Kuku lele, ako hapse njih, ko ce hapsiti nas.

ODGOVORITE
Name

Zasto inicijali

01.10.2021 06:38

Potrebno je javno navesti imena ovih kriminalaca iz vlasti, koji se tako ponasaju dugo vremena, dok se neko ko odsjece 2m drva, jer nema da kupi, ili napravi nemu banalnu gresku, napise punim imenom, itekako bez pardona. Zasto se ovako javno stite kriminalci iz vlasti, koji varaju, ponizavaju i izigravaju narod, pogotovo drzavne institucije koje smatraju "svojom prcijom"???

ODGOVORITE