Људима из власти новац био битнији од здравља људи

„Ко је и зашто допустио фирмама да заобилазе процедуре и дистрибуирају кисеоник који није  медицински кисеоник? Зашто нису испоштоване процедуре и зашто није прометовано законито медицинским кисеоником? Остала су питања без одговора“, поручио је Савић.

Република Српска 30.09.2021 | 16:41
Људима из власти новац био битнији од здравља људи

Послије преса премијера Вишковића ипак је остала дилема да ли су неквалификовани испоручиоци раније испоручивали одговарајући кисеоник – истакао је Радо Савић, замјеник предсједника СДС.

„Ко је и зашто допустио фирмама да заобилазе процедуре и дистрибуирају кисеоник који није  медицински кисеоник? Зашто нису испоштоване процедуре и зашто није прометовано законито медицинским кисеоником? Остала су питања без одговора“,– поручио је Савић.

Он истиче да ако су процедуре биле проблем ваљда их је требало мијењати а не кршити!

„Кривица за ово стање је на властима, а не и никако на опозицији.  Улога и задатак опозиције је да неку сумњу и проблем актуелизују, а да је сумња оправдана говори и чињеница да су неки од најодговорнијих људи везаних за  борбу против Ковида ухапшени“, рекао је замјеник предсједника СДС.

„Ова афера је нанијела штету Републици Српској и њеним грађанима, а проузрокована је дефинитивно од неодговорне власти којој је новац био битнији од здравља људи“ – закључио је Савић.

(БН) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Хебему

30.09.2021 14:49

Миса малог ко се то сикира за зивоте људи. Вама као новац није битнији сви сте ви исти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Персон

30.09.2021 15:46

СВИ СТЕ ВИ ИСТИ САМО ДА ДОБИЈЕТЕ ПРИЛИКУ,МХХХ,МАТЕР СВОЈУ БИ ПРОДАЛИ ЗА ПАРЕ И ВЛАСТ...!!!

Name

Луле

30.09.2021 16:40

Хебему, под хитно провјери има ли мјеста у Сокоцу. Бојим се да си закаснио.

Name

Ре,Хебему

30.09.2021 20:13

Не можете поредити владајућу секту са поштеним начелником Радом Савићем,који је и љекар,поштен,активан човјек који ради за корист свог народа и општине у којој је начелник.Хвала,Богу да није једини у клубу поштених.Има их завидан број.

Name

БЛ

30.09.2021 15:05

Па зашто у Добоју брису ријеч медицински из тендера? Не могу схватити владу да брани неодбрањиво. Испитују као неки кисик у Србији, а зна се да нису продавали медицински. Па цак и они признали који продају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б ЛУКА

30.09.2021 15:58

ТО ЈЕПОЗНАТО И БЕЗ ОВИХ БРОЈНИХ АФЕРА ОНИ СУ КРИМИНАЛЦИ НИСУ ВЛАСТ ПОРОБИЛИ СУ СВЕ РЕСУРСЕ И БУЏЕТ Р СРБСКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

30.09.2021 21:20

То је традиција, и у рату онима из власти је био пречи новац од здравља " људи"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гуест

01.10.2021 00:33

Опасно су се ови из Федерације усутили. Мора да су и они на исти нацин набављали тај кисеоник па се препали. Поред Респиратора сад и то .

ОДГОВОРИТЕ