Ljudima iz vlasti novac bio bitniji od zdravlja ljudi

„Кo je i zašto dopustio firmama da zaobilaze procedure i distribuiraju kiseonik koji nije  medicinski kiseonik? Zašto nisu ispoštovane procedure i zašto nije prometovano zakonito medicinskim kiseonikom? Ostala su pitanja bez odgovora“, poručio je Savić.

Republika Srpska 30.09.2021 | 16:41
Ljudima iz vlasti novac bio bitniji od zdravlja ljudi

Poslije presa premijera Viškovića ipak je ostala dilema da li su nekvalifikovani isporučioci ranije isporučivali odgovarajući kiseonik – istakao je Rado Savić, zamjenik predsjednika SDS.

„Кo je i zašto dopustio firmama da zaobilaze procedure i distribuiraju kiseonik koji nije  medicinski kiseonik? Zašto nisu ispoštovane procedure i zašto nije prometovano zakonito medicinskim kiseonikom? Ostala su pitanja bez odgovora“,– poručio je Savić.

On ističe da ako su procedure bile problem valjda ih je trebalo mijenjati a ne kršiti!

„Кrivica za ovo stanje je na vlastima, a ne i nikako na opoziciji.  Uloga i zadatak opozicije je da neku sumnju i problem aktuelizuju, a da je sumnja opravdana govori i činjenica da su neki od najodgovornijih ljudi vezanih za  borbu protiv Кovida uhapšeni“, rekao je zamjenik predsjednika SDS.

„Ova afera je nanijela štetu Republici Srpskoj i njenim građanima, a prouzrokovana je definitivno od neodgovorne vlasti kojoj je novac bio bitniji od zdravlja ljudi“ – zaključio je Savić.

(BN) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Hebemu

30.09.2021 14:49

Misa malog ko se to sikira za zivote ljudi. Vama kao novac nije bitniji svi ste vi isti

ODGOVORITE
Name

Person

30.09.2021 15:46

SVI STE VI ISTI SAMO DA DOBIJETE PRILIKU,MHHH,MATER SVOJU BI PRODALI ZA PARE I VLAST...!!!

Name

Lule

30.09.2021 16:40

Hebemu, pod hitno provjeri ima li mjesta u Sokocu. Bojim se da si zakasnio.

Name

Re,Hebemu

30.09.2021 20:13

Ne možete porediti vladajuću sektu sa poštenim načelnikom Radom Savićem,koji je i ljekar,pošten,aktivan čovjek koji radi za korist svog naroda i opštine u kojoj je načelnik.Hvala,Bogu da nije jedini u klubu poštenih.Ima ih zavidan broj.

Name

BL

30.09.2021 15:05

Pa zašto u Doboju brisu riječ medicinski iz tendera? Ne mogu shvatiti vladu da brani neodbranjivo. Ispituju kao neki kisik u Srbiji, a zna se da nisu prodavali medicinski. Pa cak i oni priznali koji prodaju.

ODGOVORITE
Name

B LUKA

30.09.2021 15:58

TO JEPOZNATO I BEZ OVIH BROJNIH AFERA ONI SU KRIMINALCI NISU VLAST POROBILI SU SVE RESURSE I BUDŽET R SRBSKE

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

30.09.2021 21:20

To je tradicija, i u ratu onima iz vlasti je bio preči novac od zdravlja " ljudi"

ODGOVORITE
Name

Guest

01.10.2021 00:33

Opasno su se ovi iz Federacije usutili. Mora da su i oni na isti nacin nabavljali taj kiseonik pa se prepali. Pored Respiratora sad i to .

ODGOVORITE