РТС потрвдио учешће Србије на ЕС: Да ли ће је представљати Лукас?!

Еуросонг ће се наредне године одржати у мају, у Риму. Одлучено је да ће се Србија наћи на избору за „Песму Евровизије“ 2022. године, која ће се одржати у мају, у Италији, потврдила је Радио-телевизија Србије.

Забава 29.09.2021 | 22:22
РТС потрвдио учешће Србије на ЕС: Да ли ће је представљати Лукас?!

Конкурс је отворен до 1. децембра 2021. године, а кандидати се увелико пријављују. Од пријава које стигну, комисија састављена од музичких уредника РТС-а изабраће композиције које ће се наћи у ужем избору, а потом и самог представника.

- Све песме морају бити достављене до првог децембра ове године. Уколико ниједна композиција не буде испуњавала потребан музички квалитет, РТС има право да самостално изабере композицију - рекли су из РТС-а.

Уколико пак због епидемије и могућих епидемиолошких мера не буде било могуће одржавање фестивала, РТС ће самостално изабрати композицију која ће представљати Републику Србију на такмичењу за Песму Евровизије 2022. године.

Подсетимо, Аца Лукас се недавно изјаснио да је прилично заинтересован да нашу земљу следеће године представља на Евросонгу, а песма је скоро па готова.

Наиме, он је у августу ове године објавио фотографију на свом Инстаграм профилу којом ово наговештава, односно испод које је написао:

– Даће Бог, догодине у Риму. За Србију!

Принтсцреен Инстаграм/ Ацалукасоффициал

 

А како није желео да се додатно изјашњава на ову тему, новинаре је упутио на свог менаџера Сашу Мирковића, који је нешто опширније о томе проговорио.

– Није шала. Песму је радио Владимир Граић и приводимо је крају. У питању је озбиљна балканска балада. Ускоро ћемо се пријавити на конкурс. Битно је што је Аца звездетина и цела дијаспора, почев од Европе до Аустралије, гласаће за њега. Биће анимирани да гласају. И то не само Срби у дијаспори већ и други. Аца носи ту популарност и то ми олакшава посао. С Маријом Шерифовић то нисам имао. Морао сам да се борим, сав терет је тада пао на мене, морао сам да анимирам публику да гласа. У томе је разлика – објаснио је менаџер тада.

(24седам.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар