Општина Шамац помогла два предузећа у набавци опреме

Општина Шамац је протеклих година уложила значајна средства за набавку опреме за два јавна предузећа Водовод и канализација И Слободна зона, чији је општина већински власник. Самим тим направљен је  огроман напредак у функционисању оба предузећа, истакао је начелник општине Ђорђе Милићевић.

Република Српска 29.09.2021 | 15:27
Општина Шамац помогла два предузећа у набавци опреме

Он је похвалио максималан ниво наплате услуга који је повећан у Водоводу што је за резултат имало издвајање значајних средстава  за пројекат увођења водоводне мреже у МЗ Ново Село.

“Желим истаћи да у ЈП “Водовод и канализација” у протекле 4 године није било кредитних задужења, а да је ниво наплате повећан за 100 одсто у односу на претходни период . Посебно ме радује да је у протеклих годину ипо дана то предузеће И на годишњем И на мјесечном нивоу било ликвидно”, изјавио је Милићевић.

Када је ријеч о предузећу “Слободна зона” Милићевић истиче да су захваљујући сарадњи са Фондом за заштиту животне средине РС протеклих година реализована три крупна пројекта укупне вриједности преко 150.000 марака од чега је учешће општине или “Слободне зоне” преко 40.000 марака.

“Протеклих година је набављен значајан ниво опреме која има и имао је за циљ да повећа ниво комуналних услуга на подручју општине Шамац И као резултат тога набављена је опрема за одржавање депоније на подручју Хасића, набављена је опрема за чишћење улица у граду . Радује ме да је ово трећа врста пројекта набавке још једног камиона за одвоз смећа на подручју општине”, нагласио је Милићевић.

Вриједност  набављеног возила  је 52.000 марака без пдв-а.  Учешће Слободне зоне је 30 одсто ,а  Фонда  за заштиту животне средине 70 одсто.

“Циљ нам је да и у будућности пратимо те Фондове И расписивање конкурса И да покушамо са неким минималним учешћем да то испратимо, набавимо нову опрему, а нешто мање вриједности купимо из својих средстава”, каже Лазар Ђекић, в.д. директора ЈП “Слободна зона” .

На нама је велика одговорност да и у наредном периоду путем бесповратних средстава или уз учешће виших нивоа и суфинансирање општине обезбиједимо опрему која је потребна за нормално функционисање јавних  предузећа, закључио је Милићевић.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

А

29.09.2021 13:44

Тако, а не само прице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@@@

29.09.2021 16:18

Да,тацно је! Самац је 100%други градиц,од када нам је Милицевиц нацелник. Али,зато пре његовог мандата,ми самцани смо били у тоталном хаосу,и расулу. Нацелнице,само останите,какви јесте. Да се све опстине угледају на њега,каква бих ми дрзавица били

Name

Ре

29.09.2021 18:48

Да,Шамац процветао,а народ бежи ко год где може.Туго од цвета.