Opština Šamac pomogla dva preduzeća u nabavci opreme

Opština Šamac je proteklih godina uložila značajna sredstva za nabavku opreme za dva javna preduzeća Vodovod i kanalizacija I Slobodna zona, čiji je opština većinski vlasnik. Samim tim napravljen je  ogroman napredak u funkcionisanju oba preduzeća, istakao je načelnik opštine Đorđe Milićević.

Republika Srpska 29.09.2021 | 15:27
Opština Šamac pomogla dva preduzeća u nabavci opreme

On je pohvalio maksimalan nivo naplate usluga koji je povećan u Vodovodu što je za rezultat imalo izdvajanje značajnih sredstava  za projekat uvođenja vodovodne mreže u MZ Novo Selo.

“Želim istaći da u JP “Vodovod i kanalizacija” u protekle 4 godine nije bilo kreditnih zaduženja, a da je nivo naplate povećan za 100 odsto u odnosu na prethodni period . Posebno me raduje da je u proteklih godinu ipo dana to preduzeće I na godišnjem I na mjesečnom nivou bilo likvidno”, izjavio je Milićević.

Kada je riječ o preduzeću “Slobodna zona” Milićević ističe da su zahvaljujući saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine RS proteklih godina realizovana tri krupna projekta ukupne vrijednosti preko 150.000 maraka od čega je učešće opštine ili “Slobodne zone” preko 40.000 maraka.

“Proteklih godina je nabavljen značajan nivo opreme koja ima i imao je za cilj da poveća nivo komunalnih usluga na području opštine Šamac I kao rezultat toga nabavljena je oprema za održavanje deponije na području Hasića, nabavljena je oprema za čišćenje ulica u gradu . Raduje me da je ovo treća vrsta projekta nabavke još jednog kamiona za odvoz smeća na području opštine”, naglasio je Milićević.

Vrijednost  nabavljenog vozila  je 52.000 maraka bez pdv-a.  Učešće Slobodne zone je 30 odsto ,a  Fonda  za zaštitu životne sredine 70 odsto.

“Cilj nam je da i u budućnosti pratimo te Fondove I raspisivanje konkursa I da pokušamo sa nekim minimalnim učešćem da to ispratimo, nabavimo novu opremu, a nešto manje vrijednosti kupimo iz svojih sredstava”, kaže Lazar Đekić, v.d. direktora JP “Slobodna zona” .

Na nama je velika odgovornost da i u narednom periodu putem bespovratnih sredstava ili uz učešće viših nivoa i sufinansiranje opštine obezbijedimo opremu koja je potrebna za normalno funkcionisanje javnih  preduzeća, zaključio je Milićević.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

A

29.09.2021 13:44

Tako, a ne samo price.

ODGOVORITE
Name

@@@

29.09.2021 16:18

Da,tacno je! Samac je 100%drugi gradic,od kada nam je Milicevic nacelnik. Ali,zato pre njegovog mandata,mi samcani smo bili u totalnom haosu,i rasulu. Nacelnice,samo ostanite,kakvi jeste. Da se sve opstine ugledaju na njega,kakva bih mi drzavica bili

Name

Re

29.09.2021 18:48

Da,Šamac procvetao,a narod beži ko god gde može.Tugo od cveta.