Вучић и Харченко о ситуацији на Косову: "Забринути смо"

Председник Србије Александар Вучић примио је амбасадора Русије Александра Боцан-Харченка и захвалио на подршци званичне Москве по питању Косова и Метохије.

Србија 29.09.2021 | 14:01
Вучић и Харченко о ситуацији на Косову: "Забринути смо"

Амбасадор Боцан-Харченко је и овом приликом рекао да Москва са великом забринутошћу прати ситуацију на северу Косова и Метохије.

Он је указао на то да одговорност за насталу кризу лежи на привременим институцијама у Приштини, које крше и не испуњавају споразуме који су раније потписани, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Амбасадор Боцан-Харченко је истакао да српска страна делује са највећом одговорношћу, док Приштина не показује ниједан знак да је за тражење компромисног решења. Председник Вучић је захвалио на активној подршци Руске Федерације територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали о заједничким српско-руским пројектима у склопу припрема за ново заседање Медјувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу и посету потпредседника руске Владе Јурија Борисова.

Председник Србије овом приликом је рекао да се нада да ће у наредним месецима поново имати част да разговара са председником Руске Федерације Владимиром Путином.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Крим

29.09.2021 13:21

А јели пуно забринут?

ОДГОВОРИТЕ
Name

недјо

29.09.2021 16:01

Јако су забринути све плацу од забринутости завади па владај

ОДГОВОРИТЕ