Vučić i Harčenko o situaciji na Kosovu: "Zabrinuti smo"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Rusije Aleksandra Bocan-Harčenka i zahvalio na podršci zvanične Moskve po pitanju Kosova i Metohije.

Srbija 29.09.2021 | 14:01
Vučić i Harčenko o situaciji na Kosovu: "Zabrinuti smo"

Ambasador Bocan-Harčenko je i ovom prilikom rekao da Moskva sa velikom zabrinutošću prati situaciju na severu Kosova i Metohije.

On je ukazao na to da odgovornost za nastalu krizu leži na privremenim institucijama u Prištini, koje krše i ne ispunjavaju sporazume koji su ranije potpisani, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Ambasador Bocan-Harčenko je istakao da srpska strana deluje sa najvećom odgovornošću, dok Priština ne pokazuje nijedan znak da je za traženje kompromisnog rešenja. Predsednik Vučić je zahvalio na aktivnoj podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali o zajedničkim srpsko-ruskim projektima u sklopu priprema za novo zasedanje Medjuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju i posetu potpredsednika ruske Vlade Jurija Borisova.

Predsednik Srbije ovom prilikom je rekao da se nada da će u narednim mesecima ponovo imati čast da razgovara sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Krim

29.09.2021 13:21

A jeli puno zabrinut?

ODGOVORITE
Name

nedjo

29.09.2021 16:01

Jako su zabrinuti sve placu od zabrinutosti zavadi pa vladaj

ODGOVORITE