Урсула фон дер Лајен данас са Вучићем у Београду

Предсједник Србије Александар Вучић угостиће предсједника Европске комисије Урсулу фон дер Лајен, која ће боравити у Србији данас и сутра, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Србија 29.09.2021 | 07:57
Урсула фон дер Лајен данас са Вучићем у Београду

Како се наводи у саопштењу, дочек на аеродрому у поподневним часовима и састанак двоје званичника снимаће званичне екипе двије делегација и Радио-телевизија Србије, док ће видео и фото-материјал дочека и почетка састанка бити накнадно прослијеђен свим медијима.

Из Прес-службе предсједника Србије поручили су да ће програм посјете Фон дер Лајенове за други дан њеног боравка у Србији бити накнадно достављен медијима.

Београдски медији објавили су да ће Фон дер Лајенова сутра са Вучићем учествовати у покретању пројекта на жељезничком коридору 10, као и да је планирано да присуствује потписивању уговора за рехабилитацију дионице на Ауто-путу мира, који се ради уз финансијску подршку ЕУ.

Уочи посјете Београду, гдје је планирано да се састане и са премијером Србије Аном Брнабић, Фон дер Лајенова ће у Приштини разговарати са премијером самопроглашеног Косова Аљбином Куртијем и Вљосом Османи, а затим у Подгорици са предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем и премијером Здравком Кривокапићем.

Предсједник Европске комисије је званичну посјету западном Балкану почела јуче у Тирани.

Обилазак региона Фон дер Лајенова завршава сутра посјетом БиХ.

(Срна Фото:Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ре

29.09.2021 06:08

Донијела ЦОВИД пасосе ?

ОДГОВОРИТЕ