Ursula fon der Lajen danas sa Vučićem u Beogradu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće predsjednika Evropske komisije Ursulu fon der Lajen, koja će boraviti u Srbiji danas i sutra, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Srbija 29.09.2021 | 07:57
Ursula fon der Lajen danas sa Vučićem u Beogradu

Kako se navodi u saopštenju, doček na aerodromu u popodnevnim časovima i sastanak dvoje zvaničnika snimaće zvanične ekipe dvije delegacija i Radio-televizija Srbije, dok će video i foto-materijal dočeka i početka sastanka biti naknadno proslijeđen svim medijima.

Iz Pres-službe predsjednika Srbije poručili su da će program posjete Fon der Lajenove za drugi dan njenog boravka u Srbiji biti naknadno dostavljen medijima.

Beogradski mediji objavili su da će Fon der Lajenova sutra sa Vučićem učestvovati u pokretanju projekta na željezničkom koridoru 10, kao i da je planirano da prisustvuje potpisivanju ugovora za rehabilitaciju dionice na Auto-putu mira, koji se radi uz finansijsku podršku EU.

Uoči posjete Beogradu, gdje je planirano da se sastane i sa premijerom Srbije Anom Brnabić, Fon der Lajenova će u Prištini razgovarati sa premijerom samoproglašenog Kosova Aljbinom Kurtijem i Vljosom Osmani, a zatim u Podgorici sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Predsjednik Evropske komisije je zvaničnu posjetu zapadnom Balkanu počela juče u Tirani.

Obilazak regiona Fon der Lajenova završava sutra posjetom BiH.

(Srna Foto:Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Re

29.09.2021 06:08

Donijela COVID pasose ?

ODGOVORITE