Срби нападнути у Ј. Митровици, уз ударце викали "УЧК" и "убиј Србина"

Група од петнаестак Срба из општина на северу Косова нападнута је данас у јужном делу Косовске Митровице, док су предавали документа у Агенцији за пољопривреду. На њих је физички насрнула група млађих Албанаца, а како сазнајемо, само срећом није дошло до тежих повреда иако су неки нападнути флашама и ножевима.

Србија 27.09.2021 | 21:59
Срби нападнути у Ј. Митровици, уз ударце викали "УЧК" и "убиј Србина"

Службеник у Агенцији за пољопривреду Шефки Бајрами потврдио нам је да се инцидент догодио, није говорио о детаљима, али нагласио је да је најважније да није дошло до тежих последица.

"Није се до сада овако нешто дешавало. Није било никад проблема. Ни прошле ни претпрошле године. Данас неки млади људи, вероватно због ситуације. Нису из канцеларије. Ово ће утицати на рад канцеларије, да људи више неће имати поверења. Али мислим да ће и то да прође“, рекао нам је Бајрами.

По његовим речима, косовска полиција је стигла кад се већ све смирило и направила записник, али није још увек саопштено ништа званично.

Како је за Косово онлајн изјавио један од нападнутих Срба, он је добио неколико удараца у тело и главу.

"Било је нас десетак, петнаест, да региструјемо домаћинства. Одједном се зачула гласна музика, помињали су Србе, нисам разумео. Рекли су нам да затварају шалтер. Кренули смо ходником напоље кад су кренули да нас ударају. Били су и са леве и са десне стране. Тражили су инцидент. Викали су "УЧК“, "убиј Србина“... Кренули су песницама да ударају, флашама да гађају. Кад смо изашли на улицу зачуле се сирене полиције. Сви смо изјурили и кренули према мосту“, прича овај Србин, који није хтео да му помињемо име.

Он каже да је морао да се врати по оца који је остао у групи иза, а онда је добио још неколико удараца.

"Вратио сам се по оца, он је старији човек, онда су ме шутнули неколико пута и ударили песницом у главу. Срећом нисам озбиљније повређен. Полиција је после дошла. Да ли је то договорено не знам. Не верујем да је спонтано. То је канцеларије за Србе са севера“, каже.

(Косовоонлине Фото: косовоонлине)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мурија

27.09.2021 23:37

Срби наоаднути и у Републици Србској тровањем киесеоника и АВ се не огласава. Па зар не реце бранице све србе без разлике где су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.09.2021 08:31

Да није Рамбо? Са оног снимка што га мајмунчина провоцира, па после други испашта.