Srbi napadnuti u J. Mitrovici, uz udarce vikali "UČK" i "ubij Srbina"

Grupa od petnaestak Srba iz opština na severu Kosova napadnuta je danas u južnom delu Kosovske Mitrovice, dok su predavali dokumenta u Agenciji za poljoprivredu. Na njih je fizički nasrnula grupa mlađih Albanaca, a kako saznajemo, samo srećom nije došlo do težih povreda iako su neki napadnuti flašama i noževima.

Srbija 27.09.2021 | 21:59
Srbi napadnuti u J. Mitrovici, uz udarce vikali "UČK" i "ubij Srbina"

Službenik u Agenciji za poljoprivredu Šefki Bajrami potvrdio nam je da se incident dogodio, nije govorio o detaljima, ali naglasio je da je najvažnije da nije došlo do težih posledica.

"Nije se do sada ovako nešto dešavalo. Nije bilo nikad problema. Ni prošle ni pretprošle godine. Danas neki mladi ljudi, verovatno zbog situacije. Nisu iz kancelarije. Ovo će uticati na rad kancelarije, da ljudi više neće imati poverenja. Ali mislim da će i to da prođe“, rekao nam je Bajrami.

Po njegovim rečima, kosovska policija je stigla kad se već sve smirilo i napravila zapisnik, ali nije još uvek saopšteno ništa zvanično.

Kako je za Kosovo onlajn izjavio jedan od napadnutih Srba, on je dobio nekoliko udaraca u telo i glavu.

"Bilo je nas desetak, petnaest, da registrujemo domaćinstva. Odjednom se začula glasna muzika, pominjali su Srbe, nisam razumeo. Rekli su nam da zatvaraju šalter. Krenuli smo hodnikom napolje kad su krenuli da nas udaraju. Bili su i sa leve i sa desne strane. Tražili su incident. Vikali su "UČK“, "ubij Srbina“... Krenuli su pesnicama da udaraju, flašama da gađaju. Kad smo izašli na ulicu začule se sirene policije. Svi smo izjurili i krenuli prema mostu“, priča ovaj Srbin, koji nije hteo da mu pominjemo ime.

On kaže da je morao da se vrati po oca koji je ostao u grupi iza, a onda je dobio još nekoliko udaraca.

"Vratio sam se po oca, on je stariji čovek, onda su me šutnuli nekoliko puta i udarili pesnicom u glavu. Srećom nisam ozbiljnije povređen. Policija je posle došla. Da li je to dogovoreno ne znam. Ne verujem da je spontano. To je kancelarije za Srbe sa severa“, kaže.

(Kosovoonline Foto: kosovoonline)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Murija

27.09.2021 23:37

Srbi naoadnuti i u Republici Srbskoj trovanjem kieseonika i AV se ne oglasava. Pa zar ne rece branice sve srbe bez razlike gde su.

ODGOVORITE
Name

Re

28.09.2021 08:31

Da nije Rambo? Sa onog snimka što ga majmunčina provocira, pa posle drugi ispašta.