ЕУ не ради ништа, немам ништа добро да кажем

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да Европска унија у овом тренутку "не ради ништа, или ради врло мало" по питању Косова.

Србија 27.09.2021 | 10:09
ЕУ не ради ништа, немам ништа добро да кажем

"Ја немам ништа добро да кажем о понашању Европе, о понашању ЕУ, и пре свега мислим да је то (Бриселски споразум) питање ЕУ. Њихов потпис је на бриселском споразуму", рекла је Брнабић.

Истакла је и да се на Косову јасно крши Бриселски споразум, јер на северу Косова не би смеле да буду специјалне јединице Росу, а ни девет година од тог договора нису формиране Заједнице српских општина.

Она је оценила да ЕУ "не само што толерише да се Бриселски споразум не спроводи девет година, већ ћути на његово јасно кршење".

"И онда (ЕУ) каже на неком од састанака у Њујорку на којима сам била 'шта би ми могли да урадимо да би дошло до деескалације'. Па могли би да поштујете своју реч, то би могли да урадите. За почетак, након ево скоро девет година, да кажете, када сте гарант Бриселског споразума, да гарантујете његову имплементацију, и ово што тренутно имамо нестало би за пет минута", казала је Брнабић.

Брнабић, која је протекле недеље учествовала на Генералној скупштини УН у Њујорку, истакла је да су јој представници УН рекли да "Косово за њих није држава".

(Курир)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Истина

27.09.2021 12:19

А ти цес радити ста ти казу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па наравно да није

27.09.2021 13:39

Каква дрзава. Све сто мозе бити је аутономна област, али мало им као Додику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.09.2021 16:16

Па били би они аутономна власт, али онда морају бити у Скупштини и влади Србије.

Name

јанко

27.09.2021 15:33

Требала си да се попљујес на њих и реци им ово вам за то сто не радите ниста све док не поцрвене од стида ,тако да би други пут размислили сто раде.

ОДГОВОРИТЕ